Lehký salát s mozzarellou, sušenou šunkou a nektarinkou


Připraveno za
30 min
Náročnost

Kategorie
  • Saláty
Přemýšlíte nad zdravějším obědem, ale obyčejný salát vás neláká? Naprosto vám rozumíme, salát musí být dostatečně pestrý a zároveň sytý. Máme pro vás recept od Terezy Havlínové, který je opravdu vyvážený.

Suroviny

Suroviny na
 
porce

  • 2 ks
    Nektarinky žlutomasé
  • Salátová směs (salát Biondo, salát Rosso, špenát)
  • Rajčata cherry oválná
  • 2 balení
    Mozzarella
  • 8 plátků
    Prosciutto di Parma
  • Čerstvá bazalka
  • 6 lžic
    Olivový olej extra panenský
  • 4 lžíce
    Ocet balsamico di modena
  • 2 lžičky
    Med lesní český
  • Mlýnek mořská sůl
  • Mlýnek pepř čtyř barev
  • Pistácie nesolené

Příprava

  1. accessibility.recipes.cookingstep
    Nejprve si v menší misce smíchejte suroviny na zálivku: promíchejte olivový olej, balsamico, med, dochuťte solí a pepřem.
  2. accessibility.recipes.cookingstep
    Do hlubokých talířů dejte salát a přelijte zálivkou.
  3. accessibility.recipes.cookingstep
    Přidejte nakrájená cherry rajčata, nektarinku, natrhanou sušenou šunku a mozzarellu.
  4. accessibility.recipes.cookingstep
    Ozdobte čerstvou bazalkou a nasekanými pistáciemi. 
  5. accessibility.recipes.cookingstep
    Jezte s čerstvým kváskovým chlebem nebo opečenými celozrnnými toasty.