Květákové placičky s tempehem


Připraveno za
30 min
Náročnost

Kategorie
  • Hlavní jídla
  • Večeře
  • Vegetarián
Rychlý bezmasý oběd, na kterém si pochutná celá rodina. Květákové placičky s tempehem upečete v troubě nebo usmažíte na pánvi. Podávat je můžete s vařeným bramborem nebo zeleninovým salátem. A rozhodně nezapomeňte na náš dip s česnekem a bylinkami.

Suroviny

Suroviny na
 
porce

Na 15 kusů
  • 450 g
    Květák
  • 2 lžíce
    Chia semínka
  • 2 stroužky
    Česnek balený
  • 2 lžíce
    Sójový nápoj
  • 2 lžíce
    Řepkový olej
  • 100 g
    Mleté ovesné vločky
  • 100 g
    Uzený tempeh
  • Sůl
  • Pepř

Domácí dip
  • 1 balení
    Kokosový jogurt (Billa Bio)
  • 1 lžička
    Sušený česnek
  • 1 lžička
    Sušený kopr
  • 0.5 lžička
    Sůl

Příprava

  1. accessibility.recipes.cookingstep
    Květák rozeberte na menší růžičky a uvařte do měkka. Poté důkladně rozmačkejte, přidejte prolisovaný česnek, chia semínka, sůl, pepř, olej, sójový nápoj, nastrouhaný tempeh a najemno rozmixované vločky.
  2. accessibility.recipes.cookingstep
    Těsto promíchejte, aby bylo kompaktní, poté z něj tvarujte placičky, které pokládejte na plech s pečicím papírem.
  3. accessibility.recipes.cookingstep
    Pečte 30 minut na 200 °C do zlatova. Můžete je také smažit na pánvičce s olejem nebo dát do horkovzdušné fritézy.
  4. accessibility.recipes.cookingstep
    Podávat můžete s dipem z kokosového jogurtu s bylinkami a solí.

Další recepty