Květáková pizza s mozzarellou


Připraveno za
60 min
Náročnost

Kategorie
  • Hlavní jídla
  • Večeře
  • Vegetarián
Hlásíte se k milovníkům pizzy, ale chcete žít zdravě a snížit příjem sacharidů? Pak tu pro vás máme pochoutku v podobě květákové low carb pizzy. Uvidíte, že si na ní skvěle pochutnáte, a navíc neohrozíte svou štíhlou linii.

Suroviny

Suroviny na
 
porce

1 ks
Květák
200 g
Gouda 48%, výkroj
2 ks
Vejce L6 na podestýlce
5 g
Sůl
3 g
Pepř
3 g
Sušené oregáno

Na dodělání
100 g
Rajčatové sugo
100 g
Mozzarella
Čerstvá bazalka

Příprava

1
Syrový květák nastrouhejte nahrubo a přibližně 3 minuty povařte v osolené vodě. 
2
Z povařeného květáku důkladně vymačkejte vodu přes plátýnko, přidejte nastrouhaný sýr, vejce, sůl, pepř, oregano a pořádně promíchejte. 
3
Dno kulaté dortové formy (průměr 30 cm) vyložte pečicím papírem. Postupně vrstvěte květákovou směs, kterou vždy dobře upěchujte.
4
Poté těsto předpečte na 180 °C, stačí cca 15 minut.
5
Na základ nalijte rajčatové sugo, vyskládejte plátky mozzarelly a lístky čerstvé bazalky.
6
Pečte dozlatova cca 5–10 minut.

Další recepty