Květáková pizza s mozzarellou


Připraveno za
60 min
Náročnost

Kategorie
  • Hlavní jídla
  • Večeře
  • Vegetarián
Hlásíte se k milovníkům pizzy, ale chcete žít zdravě a snížit příjem sacharidů? Pak tu pro vás máme pochoutku v podobě květákové low carb pizzy. Uvidíte, že si na ní skvěle pochutnáte, a navíc neohrozíte svou štíhlou linii.

Suroviny

Suroviny na
 
porce

  • 1 ks
    Květák
  • 200 g
    Gouda 48%, výkroj
  • 2 ks
    Vejce L6 na podestýlce
  • 5 g
    Sůl
  • 3 g
    Pepř
  • 3 g
    Sušené oregáno

Na dodělání
  • 100 g
    Rajčatové sugo
  • 100 g
    Mozzarella
  • Čerstvá bazalka

Příprava

  1. accessibility.recipes.cookingstep
    Syrový květák nastrouhejte nahrubo a přibližně 3 minuty povařte v osolené vodě. 
  2. accessibility.recipes.cookingstep
    Z povařeného květáku důkladně vymačkejte vodu přes plátýnko, přidejte nastrouhaný sýr, vejce, sůl, pepř, oregano a pořádně promíchejte. 
  3. accessibility.recipes.cookingstep
    Dno kulaté dortové formy (průměr 30 cm) vyložte pečicím papírem. Postupně vrstvěte květákovou směs, kterou vždy dobře upěchujte.
  4. accessibility.recipes.cookingstep
    Poté těsto předpečte na 180 °C, stačí cca 15 minut.
  5. accessibility.recipes.cookingstep
    Na základ nalijte rajčatové sugo, vyskládejte plátky mozzarelly a lístky čerstvé bazalky.
  6. accessibility.recipes.cookingstep
    Pečte dozlatova cca 5–10 minut.

Další recepty