Kuskus s chřestem, sušenými rajčaty a fetou


Připraveno za
30 min
Náročnost

Kategorie
  • Hlavní jídla
  • Vegetarián
Kuskus je vděčná surovina, nenáročná na přípravu i skladování. Díky tomu je často vnímána jako perfektní ingredience při vaření rychlých a snadných jídel. A my nemůžeme než souhlasit. Právě proto jsme do nového jarního čísla zařadili hned dva kuskusové recepty, toto je jeden z nich. Kuskus s chřestem, sušenými rajčaty a sýrem feta.

Suroviny

Suroviny na
 
porce

200 g
Kuskus
250 ml
Zeleninový vývar
200 g (mladé stonky)
Zelený chřest
30 ml + trochu na restování
Olej ze sušených rajčat
2 stroužky
Česnek
100 g
Sušená rajčata v oleji
1 lžíce
Rozmarýn
0.5 plodu
Šťáva z pomeranče
0.25 plodu
Šťáva z citronu
150 g
Feta
1 lžička
Mlýnek mořská sůl
Mlýnek pepř čtyř barev

Příprava

1
Zeleninový vývar podle potřeby dosolte a dejte vařit.
2
Jakmile začne vřít, sundejte ho z plotny, přisypte do něj kuskus, zalijte olejem z rajčat a přiklopte poklicí.
3
Nechte odstát do úplného vstřebání tekutiny a změknutí kuskusu.
4
Mezitím umyjte mladý chřest, odstraňte dřevnaté konce a očištěné stonky nakrájejte na menší kousky.
5
Na pánvi rozehřejte trochu oleje z rajčat, přidejte nadrobno nakrájený česnek a krátce orestujte, aby se rozvoněl.
6
Přidejte kousky chřestu, okořeňte solí, pepřem a restujte několik minut doměkka.
7
Na závěr přidejte rajčata nakrájená nadrobno, nasekaný rozmarýn a lehce prohřejte. 
8
Hotový kuskus dochuťte pepřem a promíchejte. Přihoďte do něj restovanou zeleninu a šťávy z citrusových plodů.
9
Promíchejte společně se sýrem a na závěr ozdobte třeba klíčky.