Kuřecí plátky s hořčično-medovým přelivem


Připraveno za
30 min
Náročnost

Kategorie
  • Hlavní jídla
  • Večeře
  • Recepty z masa
Kuřecí prsní plátek doma nejspíš připravujete celkem často, ale v téhle podobě jste ho nejspíš ještě nejedli. Kuřecí prsa s medovo-hořčičným přelivem vás jistě velmi mile překvapí svou neotřelou chutí. Skvěle budou chutnat s pečivem, zeleninovým salátem i bramborovou kaší.

Suroviny

Suroviny na
 
porce

4 ks
Kuřecí prsa
Sůl
Pepř
Hladká mouka
2 lžíce
Ghí
2 ks
Šalotka
2 stroužky
Česnek balený
2 lžíce
Hrubozrnná hořčice
2 lžíce
Dijonská hořčice
200 ml
Bílé víno
300 ml
Drůbeží vývar
1 lžíce
Med květový český
Smetana ke šlehání 33%
Nasekaná petržel

Příprava

1
Z kuřecích prsou odřízněte spodní přečnívající část svalu a poté maso v nejširší části podélně seřízněte, abyste získali stejně silné kusy masa.
2
Každý kousek masa z obou stran osolte a opepřete. Obalte v mouce a lehce oklepejte, abyste ji trochu setřásli a neodpadávala vám při smažení masa do pánve. 
3
V pánvi rozehřejte lžíci ghí. Maso z obou stran opékejte asi 4 minuty dozlatova. Poté vyndejte z pánve na talíř.
4
Do pánve přidejte ještě lžičku ghí, je-li to potřeba, a vsypte najemno nakrájenou šalotku. Míchejte a opékejte dozlatova.
5
Do pánve přidejte najemno nakrájený česnek, oba druhy hořčice a míchejte několik málo sekund. Podlijte vínem a nechte téměř vypařit.
6
Do pánve nalijte vývar nebo vodu, přidejte med, osolte a na mírném stupni vařte asi minutu.
7
Pokud chcete přidat smetanu ke zjemnění, teď je ten správný čas.
8
Do pánve vraťte maso a chvíli prohřívejte.
9
Maso naservírujte na talíře a přelijte omáčkou. Jako příloha se hodí čerstvé pečivo, bramborová kaše nebo pečená zelenina. Podávat můžete se zeleninovou přízdobou nebo salátem.

Další recepty