Kuře s pestem a smetanou


Připraveno za
30 min
Náročnost

Kategorie
  • Hlavní jídla
  • Recepty z masa
  • Bezlepkové
  • Zeleninová jídla
Recept plný barev a skvělé chuti. Tak by se ve zkratce dal popsat náš nový recept na kuře s pestem a smetanou. Hotový ho máte během několika minut a věřte, že jedna várka vám určitě stačit nebude!

Suroviny

Suroviny na
 
porce

15 ml
Olivový olej extra panenský
2 ks
Cibule sladká
200 g
Anglická slanina plátky
600 g
Kuřecí prsní řízek
5 g
Mlýnek mořská sůl
Mlýnek pepř čtyř barev
1 ks
Paprika červená
260 g
Špenát
300 g
Cherry rajčata větvičková
1.5 balení
Smetana ke šlehání 33%
6 lžiček
Pesto alla Genovese
Čerstvá bazalka

Příprava

1
Rozehřejte v pánvi olej a orestujte na něm cibulku dosklovata.
2
Zvyšte plamen, nakrájejte si slaninu a přidejte do pánve. Orestujte dozlatova.
3
Nakrájené kuře přidejte do pánve ke slanině, osolte a zatáhněte ze všech stran.
4
Mezitím si pokrájejte papriku na menší kousky a poté přidejte k masu. Nechte pár minut propéct na mírném plameni.
5
K masu přisypejte postupně špenát a nechte zavadnout. Přidejte rajčata a nechte už jen chvilku prohřát.
6
Přilijte smetanu, promíchejte s pestem a dochuťte pepřem.
7
Podávejte zasypané čerstvou bazalkou. Za nás doporučujeme jíst jen tak nebo s rýží.

Další recepty