CHYBÍ VÁM SUROVINY NA TENTO RECEPT?

Nakupte je na pár kliknutí na BILLA e‑shopu a již za 180 minut vše přivezeme.
(Rozvoz v Praze, Brně a dalších městech Středočeského a Jihomoravského kraje)

Kuře nadívané slaninou


Připraveno za
75 min
Náročnost

Kategorie
  • Hlavní jídla
  • Večeře
  • Recepty z masa
  • Online nákup
Kuře nadívané slaninou je lahodné spojení šťavnatého masa a intenzivní chuti slaniny, která se skvěle doplňuje s pečeným kuřetem. Výsledkem je voňavý a výrazný pokrm, ideální pro rodinný oběd nebo slavnostní tabuli. Slanina dodává masu jemnost a šťavnatost, takže každý kousek je plný chuti. Podávejte s oblíbenými přílohami, jako jsou brambory, zeleninový salát nebo pečivo, pro perfektní gastronomický zážitek.

Suroviny

Suroviny na
 
porce

  • 1 ks
    Vykostěné kuře
  • 6 plátků
    Prosciutto
  • 1 ks
    Ricotta
  • 250 g
    Listový špenát
  • 2
    Čerstvá strouhanka
  • Muškátový oříšek
  • 2 ks
    Granátové jablko
  • Slunečnicový olej
  • 100 g
    Máslo, na plátky
  • Drůbeží vývar na podlití
  • 12 ks
    Brambory, malé, nakrojené na ježka
  • 4 ks
    Červená cibule, na čtvrtky
  • 3 snítky
    Rozmarýn
  • 5 lístků
    Šalvěj
  • Hrubozrnná hořčice a brandy na dokončení
  • Sůl a pepř

Příprava

  1. accessibility.recipes.cookingstep
    Vykostěné kuře osolíme a poklademe prosciuttem.
  2. accessibility.recipes.cookingstep
     V misce vidličkou vymícháme ricottu. Špenát spaříme, prudce zchladíme v míse s vodou a ledem, pak jej pečlivě vyždímáme, osušíme a nakrájíme na kousky. Ochutíme ho solí, pepřem, muškátovým oříškem, a stejně jako strouhanku a zrnka jednoho granátového jablka zlehka vmícháme k ricottě
  3. accessibility.recipes.cookingstep
    Náplň rovnoměrně rozetřeme uprostřed kuřete, to pevně zabalíme a svážeme kuchyňským provázkem.
  4. accessibility.recipes.cookingstep
    Vložíme ho do pekáče vytřeného olejem, poklademe plátky másla, zlehka podlijeme drůbežím vývarem (nebo vodou), obložíme bramborami, cibulí a zeleninou, poklademe snítkami rozmarýnu, šalvějí i zrnky druhého granátového jablka.
  5. accessibility.recipes.cookingstep
    Pečeme dozlatova a dokřupava - na posledních 10 minut kůži kuřete potíráme hořčicí smíchanou s brandy.

Další recepty