Krémové fusilli s křupavým květákem


Připraveno za
60 min
Náročnost

Kategorie
  • Hlavní jídla
  • Večeře
  • Těstoviny a nudle
  • Vegetarián
Rychlá a lehká večeře nebo skvělý oběd do práce. To jsou krémové fusilli s křupavým květákem. Na své si tu přijdou především milovníci sýrových omáček. Připravit lahodné bezmasé jídlo zvládnete během chvíle a zvládne je uvařit i naprostý začátečník.

Suroviny

Suroviny na
 
porce

1 ks
Květák
0.5 lžička
Kmín
1 špetka
Muškátový oříšek
Tymián
2 lžíce
Extra panenský olivový olej
100 g
Lískové ořechy
200 g
Zakysaná smetana
100 g
Sýr ricotta
2 ks
Čerstvá BIO vejce 6 ks M
Hladkolistá petržel
1 balení
Těstoviny fusilli - semolinové těstoviny
Parmezán
Sůl
Pepř

Příprava

1
Nejprve si připravte květák – dobře ho omyjte, rozeberte na jednotlivé růžičky a dejte do mísy. Přidejte sůl a pepř, přisypte kmín, muškátový oříšek, otrhaný čerstvý tymián a na závěr přilijte olej. Vše dobře promíchejte.
2
Jednotlivé růžičky vyskládejte na plech vyložený pečicím papírem, vložte do trouby vyhřáté na 180 °C a pečte dozlatova přibližně 20 minut. Jen dávejte pozor, aby se vám květák nespálil.
3
Hotový květák posypte polovinou nadrcených lískových oříšků a dopečte dokřupava asi 4 minuty.
4
Mezitím vymíchejte v misce zakysanou smetanu s ricottou a vejci. Přisypte nasekanou petrželku a dobře prošlehejte.
5
Těstoviny uvařte podle návodu na obalu. Asi dvě lžíce vody z vaření si uschovejte a poté zbytek sceďte.
6
Do slitých těstovin v hrnci ihned nalijte sýrovou směs, přidejte polovinu uschované vody a promíchejte. Podle potřeby případně přidejte i zbytek.
7
Dozdobte nasekanou petrželkou, zbylými ořechy a podávejte s křupavým květákem.
8
Pro zvýraznění chuti můžete přidat hoblinky parmezánu.

Další recepty