Slané krekry s bylinkami a sušenými rajčaty


Připraveno za
30 min
Náročnost

Kategorie
  • Svačiny
  • Sezónní recepty
  • Slané recepty
Připravte si na Silvestra zdravé mlsání, na kterém si rozhodně pochutnáte. Máme pro vás tip na celozrnné krekry s italským šmrncem. Podávat je můžete i s dipy z tvarohu, zeleniny nebo sýru. Ať tak, či tak, určitě zmizí v mžiku.

Suroviny

Suroviny na
 
porce

1 hrnek
Špaldová celozrnná mouka
1 lžička
Sušená bazalka
0.5 lžičky
Sušené oregáno
0.5 lžičky
Rozmarýn
4 ks
Sušená rajčata v oleji
1 1 lžíce
Extra panenský olivový olej
1 lžíce
Lněné semínko
1 lžíce
Loupaná konopná semínka
1 lžíce
Chia semínka
120 ml
Voda

Příprava

1
Do mísy dejte mouku, sůl, sušené bylinky, semínka, nadrobno nakrájená sušená rajčata, olej a nakonec vodu. Zpracujte v hladké nelepivé těsto. Pokud je třeba, přidejte ještě trochu mouky.
2
Velký plech vyložte pečícím papírem a těsto na něm rozválejte do tenka. Potom rozkrájejte na vámi požadované tvary.
3
Pečte na 180 °C cca 15–20 minut. Záleží ale, jak jsou krekry tenké.