Kozí sýr s malinovým přelivem na salátovém lůžku


Připraveno za
30 min
Náročnost

Kategorie
  • Saláty
  • Předkrmy
  • Vegetarián
Jen několik surovin, ale taková exploze chutí! Kozí sýr si totiž s malinami náramně rozumí, a díky tomu vytvoříte dokonalý předkrm, který nastartuje vaše chuťové buňky. Tento lahodný předkrm si rozhodně najde místo ve vašem repertoáru.

Suroviny

Suroviny na
 
porce

  • 1 ks
    Kozí sýr BILLA Naše BIO
  • 1 ks
    Hlávkový salát
  • 1 ks
    Salát ledový
  • 1 ks
    Lollo biondo
  • 1 ks
    Lollo rosso
  • 2 lžíce
    Olivový olej extra panenský
  • 1 lžička
    Vinný ocet Aceto Balsamico
  • Šťáva z citronu
  • Sůl
  • Pepř
  • 1 lžička
    Extra jam malina
  • 200 g
    Maliny
  • 50 g
    Třtinový cukr
  • 1 lžíce
    Kukuřičný škrob
  • Šťáva z pomeranče

Příprava

  1. accessibility.recipes.cookingstep
    Maliny, cukr a šálek vody dejte do rendlíku. Pomalu přiveďte k varu a mezitím rozmíchejte ve 2 dl vody lžíci škrobu. Až začne směs probublávat, přidejte rozmíchaný škrob a nechte minutu přejít varem. Dochuťte pomerančovou šťávou.
  2. accessibility.recipes.cookingstep
    Saláty rozeberte na listy, opláchněte studenou vodou, nechte okapat a osušte bavlněnou utěrkou. Z oleje, balsamikového octa, marmelády a citronové šťávy vyšlehejte zálivku. Dochuťte solí a pepřem. Ve velké míse dobře promíchejte.
  3. accessibility.recipes.cookingstep
    Připravte si talíře, na které rozložte směs salátů. Doprostřed salátového lůžka uložte plátky sýra, které můžete před podáváním lehce nahřát (5 minut při 150 °C) a položit na toast.
  4. accessibility.recipes.cookingstep
    Podávejte přelité teplým malinovým přelivem.