Kefírová bábovka s jablky a ořechy


Připraveno za
60 min
Náročnost

Kategorie
  • Dezerty a moučníky
  • Svačiny
  • Snídaně
  • Těsta a pečení
Bábovka rozhodně nemusí být suchá! Stačí do ní přidat kefír a jablka a skvělou vláčnou bábovku máte na světě. Bábovka je rychle hotová a její příprava je tak snadná, že ji zvládne i naprostý začátečník.

Suroviny

Suroviny na
 
porce

2 hrnek
Polohrubá mouka
1.5 hrnek
Jablka červená
2 ks
Vejce M10 podestýlka
1 hrnek
Kefírové mléko
0.5 hrnek
Olej
0.5 hrnek
Krystalový cuk
1 balení
Kypřicí prášek do pečiva
1 lžička
Jedlá soda
1 lžička
Mletá skořice
1 hrst
Vlašské ořechy - jádra
0.5 ks
Citronová kůra
1 špetka
Sůl
Vanilka

Příprava

1
Oddělte bílky od žloutků, bílky vyšlehejte do tuhého sněhu.
2
Polohrubou mouku, cukr, sodu, skořici, vlašské ořechy, kůru z citronu, špetku soli a pravou vanilku pečlivě smíchejte. Pak do suchých surovin přimíchejte mokré suroviny (vaječné žloutky, nahrubo nastrouhaná jablka, hrnek kefíru a olej).
3
Bílky vmíchejte ke směsi a vlijte do předem vymazané a vysypané formy.
4
Pečte 45 minut na 180 °C.