Karbanátky se zelným salátem


Připraveno za
60 min
Náročnost

Kategorie
  • Hlavní jídla
  • Večeře
  • Recepty z masa
Vyzkoušejte šťavnaté karbanátky se skvělým salátkem z červeného zelí s křenem a zakysanou smetanou. Takovou pochoutku můžete vyzkoušet připravit podle našeho receptu. Hotovo budete mít během chvíle a perfektní oběd bude na stole.

Suroviny

Suroviny na
 
porce

600 g
Mleté vepřové maso Vocílka
600 g
Hovězí maso mělněné speciál
2 ks
Čerstvá BIO vejce 6 ks M
1 ks
Cibule žlutá
2 stroužky
Česnek balený
2 lžíce
Hořčice plnotučná
1 lžíce
Koření na mleté maso
2 lžičky
Sušená majoránka
1 hrst
Čerstvé bylinky
Sůl
Pepř
Strouhanka
Slunečnicový olej BILLA Naše BIO

Salát
1 balení
Červené kysané zelí
1 balení
Zakysaná smetana
Sůl
Pepř
Křen

Příprava

1
Do mísy dejte hovězí a vepřové mleté maso, přidejte vejce, nakrájenou cibuli, česnek, koření, hořčici, nasekané zelené bylinky a promíchejte. Dle potřeby přidejte strouhanku. Tvarujte karbanátky velikosti dlaně.
2
Karbanátky opečte na rozpáleném oleji z obou stran, plamen lehce snižte, aby se propekly i uvnitř, ale stále zůstaly šťavnaté. 
3
V mezičase připravte zelný salát – červené zelí dejte do misky, přidejte sůl, pepř, nastrouhaný křen a zakysanou smetanu.
4
Podávejte s bramborovou přílohou, např. s bramborovou kaší a rukolou či polníčkem.

Další recepty