Jehněčí kotletky s hráškem a baby karotkou


Připraveno za
30 min
Náročnost

Kategorie
  • Hlavní jídla
  • Zeleninová jídla
  • Sezónní recepty
V našem novém receptu najdete suroviny typické pro jaro. Jehněčí, baby karotka a krásný svěží hrášek. Radost pohledět! A co teprve, jak tato svěží, jarní kombinace bude chutnat! Pusťte se s klidem do příravy a uvidíte, že výtečnou večeři či oběd vykouzlíte během chvilky.

Suroviny

Suroviny na
 
porce

4 ks
Jehněčí kotlety
2 lžíce
Extra panenský olivový olej
2 lžíce
Šťáva z citronu
2 lžíce
Čerstvá máta
200 g
Čerstvý hrášek
200 g
Mladá mrkev
160 g
České máslo 84 % mléčného tuku
2 ks
Cibule šalotka
200 ml
Zeleninový vývar
Sůl
Bílý pepř

Příprava

1
V hluboké míse smíchejte olivový olej s citronovou šťávou, mátou, solí a pepřem. Do marinády vložte kotlety, přikryjte je potravinářskou fólií a nechte hodinu uležet.
2
Rozehřejte grilovací pánev na maximum a kotlety opékejte po dobu 6-8 minut, mezitím je jednou otočte. Maso přendejte na nahřátý talíř, přikryjte alobalem a nechte odpočinout. Mezitím si připravte zeleninu.
3
V pánvi s nepřilnavým povrchem rozpusťte máslo a zpěňte na něm nadrobno nasekanou šalotku. Přidejte mrkev a zalijte polovinou připraveného vývaru. Duste 5 minut a přihoďte hrášek.
4
Osolte, opepřete a zalijte zbývajícím vývarem. Po 5 minutách dušení na mírném ohni podávejte s jehněčími kotletami a zdobte čerstvou mátou.