Jáhlová kaše s oříšky a marmeládou


Připraveno za
30 min
Náročnost

Kategorie
  • Snídaně
  • Svačiny
  • Vegetarián
Jáhlová kaše s ovocem nebo marmeládou je skvělým startem dne. Výborně zasytí, dodá energii a navíc si na ní opravdu smlsnete.

Suroviny

Suroviny na
 
porce

  • 300 g
    Jáhly
  • 250 g
    Jablka červená
  • 40 g
    Třtinový cukr
  • 50 g
    České máslo 84 % mléčného tuku
  • 800 ml
    Čerstvé mléko plnotučné
  • 1 lžička
    Skořice
  • 1 špetka
    Sůl

Na ozdobu
  • 4 lžíce
    Malinová marmeláda
  • 30 g
    Mandle loupané
  • 30 g
    Kešu natural
  • 30 g
    Para ořechy
  • 30 g
    Jádra lískových ořechů
  • Čerstvé ovoce
  • Čerstvá máta

Příprava

  1. accessibility.recipes.cookingstep
    Nejprve propláchněte jáhly ve studené vodě a slijte. Poté je spařte vroucí vodou a nechte okapat.
  2. accessibility.recipes.cookingstep
    Máslo přendejte do rendlíku, nechte na mírném plameni zhnědnout a přidejte nastrouhaná jablka.
  3. accessibility.recipes.cookingstep
    Jakmile se voda odpaří, přidejte cukr a nechte lehce zkaramelizovat.
  4. accessibility.recipes.cookingstep
    Podlijte mlékem a přisypte skořici a sůl.
  5. accessibility.recipes.cookingstep
    Nakonec přidejte okapané jáhly a vařte asi 30 minut.
  6. accessibility.recipes.cookingstep
    Teplou kaši servírujte do hlubokého talíře, přidejte oblíbenou marmeládu nebo kompot, čerstvé ovoce nebo oříšky podle vlastní fantazie.
  7. accessibility.recipes.cookingstep
    Na závěr můžete ozdobit mátou.