Jáhlová kaše s oříšky a marmeládou


Připraveno za
30 min
Náročnost

Kategorie
  • Snídaně
  • Svačiny
  • Vegetarián
Jáhlová kaše s ovocem nebo marmeládou je skvělým startem dne. Výborně zasytí, dodá energii a navíc si na ní opravdu smlsnete.

Suroviny

Suroviny na
 
porce

300 g
Jáhly
250 g
Jablka červená
40 g
Třtinový cukr
50 g
České máslo 84 % mléčného tuku
800 ml
Čerstvé mléko plnotučné
1 lžička
Skořice
1 špetka
Sůl

Na ozdobu
4 lžíce
Malinová marmeláda
30 g
Mandle loupané
30 g
Kešu natural
30 g
Para ořechy
30 g
Jádra lískových ořechů
Čerstvé ovoce
Čerstvá máta

Příprava

1
Nejprve propláchněte jáhly ve studené vodě a slijte. Poté je spařte vroucí vodou a nechte okapat.
2
Máslo přendejte do rendlíku, nechte na mírném plameni zhnědnout a přidejte nastrouhaná jablka.
3
Jakmile se voda odpaří, přidejte cukr a nechte lehce zkaramelizovat.
4
Podlijte mlékem a přisypte skořici a sůl.
5
Nakonec přidejte okapané jáhly a vařte asi 30 minut.
6
Teplou kaši servírujte do hlubokého talíře, přidejte oblíbenou marmeládu nebo kompot, čerstvé ovoce nebo oříšky podle vlastní fantazie.
7
Na závěr můžete ozdobit mátou.