Husí prsa s grepem, granátovým jablkem a zelím


Připraveno za
60 min
Náročnost

Kategorie
  • Hlavní jídla
  • Saláty
  • Recepty z masa
  • Sezónní recepty
Kachní prsíčka určitě znáte, ale už jste si doma někdy připravili třeba husí? Jsou výtečná, skvěle si rozumí se zelím, ale také třeba s voňavým koriandrem. Tento salát s husím prsem v lehce asijském stylu si můžete připravit třeba i na sv. Martina. 

Suroviny

Suroviny na
 
porce

  • 4 ks
    Husí prsa
  • Červené zelí
  • Mrkev
  • Grapefruit
  • Granátové jablko
  • Mlýnek mořská sůl
  • Mlýnek pepř čtyř barev
  • Koriandr

Zálivka
  • 5 lžic
    Bílý vinný ocet
  • 2 lžíce
    Třtinový cukr
  • 5 lžic
    Olivový olej extra panenský
  • 2 plody
    Šťáva z limetky
  • Mlýnek mořská sůl

Příprava

  1. accessibility.recipes.cookingstep
    Husí prso nejprve pomalu opékejte na pánvi kůží dolů. Tu předtím lehce nařízněte a maso osolte a opepřete.
  2. accessibility.recipes.cookingstep
    Poté prso otočte a pečte i z druhé strany hezky dohněda.
  3. accessibility.recipes.cookingstep
    Zelí a mrkev nakrájejte na nudličky, přidejte dílky grepu a granátové jablko.
  4. accessibility.recipes.cookingstep
    Ochuťte zálivkou z bílého vinného octa, cukru, olivového oleje, soli a šťávy z limet.
  5. accessibility.recipes.cookingstep
    Husu po opečení vložte na 5–10 minut do trouby předehřáté na 180 °C.
  6. accessibility.recipes.cookingstep
    Nakrájejte ji na plátky a servírujte se salátem posypaným koriandrem.