Houbové pohankoto s cizrnou a hráškem


Připraveno za
30 min
Náročnost

Kategorie
  • Hlavní jídla
  • Vegan
Už jste slyšeli o pohankotu? Ne? Pak vězte, že je to rizoto, v kterém hlavní roli hraje pohanka. Do zdravého pohankota se přidává cizrna a hrášek. Hotovo budete mít během chvilky a uvidíte, že si pochutnáte.

Suroviny

Suroviny na
 
porce

  • 4 lžíce
    Olej
  • 4 ks
    Cibule bílá
  • 4 stroužek
    Česnek balený
  • 4 ks
    Mrkev
  • 2 ks
    Kořenová petržel
  • 200 g
    Žampiony
  • 400 g
    Pohanka loupaná, kroupy
  • 2 balení
    Cizrna v plechovce (BILLA Bio)
  • 200 g
    Mražený hrášek
  • Sůl
  • Pepř
  • Kmín

Příprava

  1. accessibility.recipes.cookingstep
    Pohanku nasypte do hrnce, zalijte vodou a vařte 20 minut. Poté ji sceďte a propláchněte.
  2. accessibility.recipes.cookingstep
    Na pánvi s olejem opečete cibuli a česnek. Když začnou zlátnout, přidejte mrkev, petržel a žampióny. Po opečení přidejte propláchnutou cizrnu, mražený hrášek a vařenou pohanku.
  3. accessibility.recipes.cookingstep
    Dochuťte solí, pepřem a mletým kmínem.