Houbové pohankoto s cizrnou a hráškem


Připraveno za
30 min
Náročnost

Kategorie
  • Hlavní jídla
  • Vegan
Už jste slyšeli o pohankotu? Ne? Pak vězte, že je to rizoto, v kterém hlavní roli hraje pohanka. Do zdravého pohankota se přidává cizrna a hrášek. Hotovo budete mít během chvilky a uvidíte, že si pochutnáte.

Suroviny

Suroviny na
 
porce

4 lžíce
Olej
4 ks
Cibule bílá
4 stroužek
Česnek balený
4 ks
Mrkev
2 ks
Kořenová petržel
200 g
Žampiony
400 g
Pohanka loupaná, kroupy
2 balení
Cizrna v plechovce (BILLA Bio)
200 g
Mražený hrášek
Sůl
Pepř
Kmín

Příprava

1
Pohanku nasypte do hrnce, zalijte vodou a vařte 20 minut. Poté ji sceďte a propláchněte.
2
Na pánvi s olejem opečete cibuli a česnek. Když začnou zlátnout, přidejte mrkev, petržel a žampióny. Po opečení přidejte propláchnutou cizrnu, mražený hrášek a vařenou pohanku.
3
Dochuťte solí, pepřem a mletým kmínem.