Grilovaný vepřový steak s cuketou a avokádovým dipem


Připraveno za
60 min
Náročnost

Kategorie
  • Hlavní jídla
  • Večeře
  • Recepty z masa
  • Sezónní recepty
Bez grilovaného masa si letní víkendový večer nedovedeme představit. Připravili jsme pro vás tip na grilovaný vepřový steak s grilovanou zeleninou a dipem z avokáda. S touhle pochoutkou na grilovačce rozhodně zabodujete.

Suroviny

Suroviny na
 
porce

2 balení
Vepřový steak z kýty s medvědím česnekem
2 ks
Cuketa
4 lžíce
Parmezán
2 ks
Předvařená kukuřice
4 ks
Rajčata
2 ks
Jarní cibulka
2 ks
Avokádo
4 lžička
Extra panenský olivový olej
2 lžička
Citrónová šťáva
2 lžička
Vinný ocet
2 stroužek
Česnek balený
Sůl
Pepř

Příprava

1
Nejprve připravte rajčatový salát. Rajčata nakrájejte na malé kostičky, přidejte na kolečka nakrájenou jarní cibulku, lžičku vinného octu, lžičku olivového oleje, osolte, opepřete a dejte stranou.
2
Poté nakrájejte cuketu na kolečka o tloušťce půl centimetru a osolte. Během chvilky cuketa pustí přebytečnou vodu, kterou otřete papírovou utěrkou.
3
Připravte dresing. Avokádo rozkrojte, zbavte pecky a pomocí lžičky vydlabejte do mísy. Přidejte 1 lžičku olivového oleje, lžičku citronové šťávy, prolisovaný česnek a směs osolte i opepřete. Vše rozmixujte.
4
Nakonec na rozpáleném grilu grilujte steak z vepřové kýty, které je již předem naložené v marinádě. Grilujte i cuketu a kukuřici. Jakmile je z jedné strany cuketa hotová, otočte ji a hotovou stranu posypte nastrouhaným parmazánem.
5
Vepřový steak podávejte s grilovanou cuketou, kukuřicí, rajčatovým salátem a avokádovým dipem. 

Další recepty