Dýňové lívance s jablky


Připraveno za
60 min
Náročnost

Kategorie
  • Sladká jídla
  • Svačiny
  • Snídaně
Skvělá snídaně nebo svačina, která vás zasytí, a navíc skvěle chutná! Přesně to jsou dýňové lívance s jablky. Lívance jsou sázkou na jistotu v každém případě. Ať se rozhodnete připravit klasické kynuté lívance, hit posledních let – banánové lívance nebo lívance bez kynutí.

Suroviny

Suroviny na
 
porce

  • 80 g
    Dýňové pyré
  • 1 ks
    Čerstvá BIO vejce 6 ks M
  • 200 ml
    Čerstvé plnotučné mléko 3,5% tuku
  • 1 lžička
    Mletá skořice
  • 120 g
    Špaldová mouka
  • 1 lžička
    Kypřicí prášek do pečiva
  • 1 lžíce
    Javorový sirup grade C
  • 1 špetka
    Sůl
  • 1 ks
    Jablka
  • 1 balení
    Jogurt bílý
  • 1 hrst
    Pekanové ořechy
  • Olej

Příprava

  1. accessibility.recipes.cookingstep
    V míse smíchejte mouku s práškem do pečiva, přidejte skořici a špetku soli.
  2. accessibility.recipes.cookingstep
    V druhé míse smíchejte dýňové pyré, vejce, javorový sirup a mléko. Sypkou směs nasypte do tekuté a vše pořádně promíchejte.
  3. accessibility.recipes.cookingstep
    Na pánvi s trochou oleje smažte malé lívance z každé strany dozlatova. 
  4. accessibility.recipes.cookingstep
    Do malého hrnce vhoďte na kostičky nakrájené jablko, přidejte trošku vody, lžíci javorového sirupu, špetku skořice a nechte jablka změknout.
  5. accessibility.recipes.cookingstep
    Hotové lívance naservírujte na talíř, ozdobte jablky, nasekanými ořechy, bílým jogurtem a přelijte javorovým sirupem.