Dýňové burgery


Připraveno za
60 min
Náročnost

Kategorie
  • Hlavní jídla
  • Vegetarián
Burgery nejsou jen pro masožravce. Už jste určitě narazili na verzi se sýrem halloumi, květákem a podobně. U nás letos vítězí právě dýňový, který si skvěle rozumí s houskou plnou křupavých semínek.

Suroviny

Suroviny na
 
porce

500 g
Dýně hokkaido
150 g
Mrkev
1 ks
Cibule sladká
2 stroužky
Česnek
1 lžička
Dijonská hořčice
2 ks
Vejce L6 na podestýlce
1 lžička
Mořská sůl jemná
0.5 lžičky
Kurkuma
Salátová směs (salát Biondo, salát Rosso, špenát)
100 g
Vintage cheddar
2 lžíce
Olivový olej extra panenský
4 ks
Hamburger

Příprava

1
Očistěte a oloupejte zeleninu.
2
Nakrájejte dýni na kostky a vložte do mixéru.
3
Přidejte nasekanou mrkev, cibuli a česnek a v mixéru rozmixujte na malé kousky.
4
Přidejte vejce, strouhanku, sůl, kurkumu a důkladně rozmixujte.
5
Ze směsi tvarujte karbanátky.
6
Rozehřejte olej na pánvi, vložte karbanátky a osmažte je z obou stran, až získají pěknou barvu.
7
Vložte karbanátky do housek, přidejte hořčici, sýr a salát.