Domácí slaná granola


Připraveno za
30 min
Náročnost

Kategorie
  • Snídaně
  • Svačiny
  • Vegetarián
Krásně křupavá, plná zdravých surovin a navíc ještě všestranná – hodí se jen tak na zobání, na ozdobu salátu nebo třeba pomazánek. Slaná granola podle Kitchenette je možná trochu netradiční, ale jakmile ji jednou vyzkoušíte, nebude vám jedna sklenička stačit.

Suroviny

Suroviny na
 
porce

Marináda
120 g
Olivový olej extra panenský
2 lžíce
Med květový český
2 lžíce
Lahůdkové droždí
1 ks
Bílek
1 lžíce (nasekaný)
Tymián
1 lžíce (nasekaný)
Rozmarýn
Mořská sůl hrubozrnná
Mlýnek pepř čtyř barev
Mlýnek chilli
1 lžíce (nemusí být)
Černucha

Granola
200 g
Ovesné vločky
60 g
Slunečnicová semínka
60 g
Loupaná konopná semínka
60 g
Dýňová semínka
120 g
Směs jader ořechů
2 lžíce
Sezamová semínka

Příprava

1
Předehřejte troubu na 180 °C program horký vzduch a vyložte si plech pečicím papírem.⁠
2
V menší misce připravte marinádu smícháním všech ingrediencí ze seznamu.
3
Do velké mísy dejte všechny suché ingredience na granolu, přidejte marinádu a dobře promíchejte.⁠
4
Tuto směs rovnoměrně rozprostřete na připravený plech, ale nechte ji načechranou. Vložte do trouby a pečte 20 minut. V polovině pečení nezapomeňte granolu promíchat.⁠
5
Hotová je ve chvíli, kdy směs hezky zezlátne. Po vychladnutí ji přesuňte do vzduchotěsné sklenice a nebojte se ji použít téměř na všechno. ⁠⁠