Domácí slaná granola


Připraveno za
30 min
Náročnost

Kategorie
  • Snídaně
  • Svačiny
  • Vegetarián
Krásně křupavá, plná zdravých surovin a navíc ještě všestranná – hodí se jen tak na zobání, na ozdobu salátu nebo třeba pomazánek. Slaná granola podle Kitchenette je možná trochu netradiční, ale jakmile ji jednou vyzkoušíte, nebude vám jedna sklenička stačit.

Suroviny

Suroviny na
 
porce

Marináda
  • 120 g
    Olivový olej extra panenský
  • 2 lžíce
    Med květový český
  • 2 lžíce
    Lahůdkové droždí
  • 1 ks
    Bílek
  • 1 lžíce (nasekaný)
    Tymián
  • 1 lžíce (nasekaný)
    Rozmarýn
  • Mořská sůl hrubozrnná
  • Mlýnek pepř čtyř barev
  • Mlýnek chilli
  • 1 lžíce (nemusí být)
    Černucha

Granola
  • 200 g
    Ovesné vločky
  • 60 g
    Slunečnicová semínka
  • 60 g
    Loupaná konopná semínka
  • 60 g
    Dýňová semínka
  • 120 g
    Směs jader ořechů
  • 2 lžíce
    Sezamová semínka

Příprava

  1. accessibility.recipes.cookingstep
    Předehřejte troubu na 180 °C program horký vzduch a vyložte si plech pečicím papírem.⁠
  2. accessibility.recipes.cookingstep
    V menší misce připravte marinádu smícháním všech ingrediencí ze seznamu.
  3. accessibility.recipes.cookingstep
    Do velké mísy dejte všechny suché ingredience na granolu, přidejte marinádu a dobře promíchejte.⁠
  4. accessibility.recipes.cookingstep
    Tuto směs rovnoměrně rozprostřete na připravený plech, ale nechte ji načechranou. Vložte do trouby a pečte 20 minut. V polovině pečení nezapomeňte granolu promíchat.⁠
  5. accessibility.recipes.cookingstep
    Hotová je ve chvíli, kdy směs hezky zezlátne. Po vychladnutí ji přesuňte do vzduchotěsné sklenice a nebojte se ji použít téměř na všechno. ⁠⁠