
Domácí pečená sekaná
Připraveno za
60 minNáročnost
Kategorie
- Hlavní jídla
- Večeře
- Recepty z masa
Česká klasika, která potěší celou rodinu. Mleté hovězí a vepřové masu smíchejte s ostatními ingrediencemi, šoupněte seknou do trouby a pak už se můžete těšit na skvělý oběd či večeři. Domácí sekaná je perfektní s bramborovou kaší nebo kváskovým chlebem.
- accessibility.recipes.cookingstepTroubu si předehřejte na 190 °C a připravte si menší pekáč.
- accessibility.recipes.cookingstepV pánvi na střední stupeň rozehřejte lžíci olivového oleje a lžíci másla.
- accessibility.recipes.cookingstepPotom na směsi tuku opékejte cibuli a česnek do zlatova.
- accessibility.recipes.cookingstepSměs následně přesuňte do větší mísy. Přidejte maso, vejce, majoránku, rajčatový protlak, hořčici, sůl a pepř.
- accessibility.recipes.cookingstepKe směsi masa přidejte i trochu strouhanky a začněte zpracovávat do konzistentní směsi. Sekaná by měla dobře držet tvar.
- accessibility.recipes.cookingstepZ masa vypracujte šišku, dejte do pekáče a podlijte vodou.
- accessibility.recipes.cookingstep
Pečte cca 50 minut.
Po upečení nakrájejte na jednotlivé porce.
- accessibility.recipes.cookingstepPodávejte s bramborami, bramborovou kaší nebo kváskovým chlebem. Nesmí chybět kyselá nakládaná okurka.
Suroviny
Suroviny na
porce
- 1 lžíceExtra panenský olivový olej
- 1 lžíceČeské máslo 84 % mléčného tuku
- 1 ksCibule žlutá
- 1 stroužekČesnek balený
- 250 gHovězí maso mělněné speciál
- 250 gVepřové maso mělněné
- 2 lžíceRajčatový protlak
- 1 lžíceHořčice plnotučná
- 1 lžíceSušená majoránka
- 1 ksČerstvá BIO vejce 6 ks M
- Strouhanka
- Sůl
- Pepř
- 200 mlVoda
Příprava
- accessibility.recipes.cookingstepTroubu si předehřejte na 190 °C a připravte si menší pekáč.
- accessibility.recipes.cookingstepV pánvi na střední stupeň rozehřejte lžíci olivového oleje a lžíci másla.
- accessibility.recipes.cookingstepPotom na směsi tuku opékejte cibuli a česnek do zlatova.
- accessibility.recipes.cookingstepSměs následně přesuňte do větší mísy. Přidejte maso, vejce, majoránku, rajčatový protlak, hořčici, sůl a pepř.
- accessibility.recipes.cookingstepKe směsi masa přidejte i trochu strouhanky a začněte zpracovávat do konzistentní směsi. Sekaná by měla dobře držet tvar.
- accessibility.recipes.cookingstepZ masa vypracujte šišku, dejte do pekáče a podlijte vodou.
- accessibility.recipes.cookingstep
Pečte cca 50 minut.
Po upečení nakrájejte na jednotlivé porce.
- accessibility.recipes.cookingstepPodávejte s bramborami, bramborovou kaší nebo kváskovým chlebem. Nesmí chybět kyselá nakládaná okurka.