Domácí pečená sekaná


Připraveno za
60 min
Náročnost

Kategorie
  • Hlavní jídla
  • Večeře
  • Recepty z masa
Česká klasika, která potěší celou rodinu. Mleté hovězí a vepřové masu smíchejte s ostatními ingrediencemi, šoupněte seknou do trouby a pak už se můžete těšit na skvělý oběd či večeři. Domácí sekaná je perfektní s bramborovou kaší nebo kváskovým chlebem.

Suroviny

Suroviny na
 
porce

1 lžíce
Extra panenský olivový olej
1 lžíce
České máslo 84 % mléčného tuku
1 ks
Cibule žlutá
1 stroužek
Česnek balený
250 g
Hovězí maso mělněné speciál
250 g
Vepřové maso mělněné
2 lžíce
Rajčatový protlak
1 lžíce
Hořčice plnotučná
1 lžíce
Sušená majoránka
1 ks
Čerstvá BIO vejce 6 ks M
Strouhanka
Sůl
Pepř
200 ml
Voda

Příprava

1
Troubu si předehřejte na 190 °C a připravte si menší pekáč.
2
V pánvi na střední stupeň rozehřejte lžíci olivového oleje a lžíci másla.
3
Potom na směsi tuku opékejte cibuli a česnek do zlatova.
4
Směs následně přesuňte do větší mísy. Přidejte maso, vejce, majoránku, rajčatový protlak, hořčici, sůl a pepř.
5
Ke směsi masa přidejte i trochu strouhanky a začněte zpracovávat do konzistentní směsi. Sekaná by měla dobře držet tvar.
6
Z masa vypracujte šišku, dejte do pekáče a podlijte vodou.
7

Pečte cca 50 minut.

Po upečení nakrájejte na jednotlivé porce.

8
Podávejte s bramborami, bramborovou kaší nebo kváskovým chlebem. Nesmí chybět kyselá nakládaná okurka.

Další recepty