Domácí hummus na dva způsoby


Připraveno za
30 min
Náročnost

Kategorie
  • Předkrmy
  • Svačiny
  • Vegetarián
Už jste doma vyzkoušeli poctivý cizrnový hummus? Tento dip (případně kaše nebo forma pomazánky, záleží na vás, jak mu budete říkat) je studený pokrm populární po celém světě. Proto nechybí ani na Gusto Academy, kde si ho díky Tereze Havlínové můžete vyzkoušet dokonce ve dvou verzích.

Suroviny

Suroviny na
 
porce

1 konzerva
Cizrna v nálevu
2 lžíce
Cizrnový nálev z konzervy
2 lžičky (sezamová pasta)
Tahini
2 lžíce
Olivový olej extra panenský
0.5 lžičky (mletý)
Římský kmín
1 stroužek
Česnek
0.5 plodu
Šťáva z citronu
1 ks (předvařená)
Řepa červená
Mlýnek mořská sůl
Mlýnek pepř čtyř barev
Sladká mletá paprika

Příprava

1
Cizrnu slijte a nálev si nechte stranou. Propláchněte studenou vodou a dejte do mixéru.
2
Přidejte oloupaný a rozdrcený česnek, olej, tahini, nálev z cizrny, římský kmín, sůl, pepř a sladkou mletou papriku.
3
Zakápněte šťávou z citronu a mixujte.
4
Pokud je směs hustá, přidejte buď více nálevu z cizrny nebo vodu. Nakonec ochutnejte a dochuťte.
5
Polovinu hummusu odložte stranou a rozmixujte s nakrájenou červenou řepou. Řepa chutná sladce, takže případně ještě dochuťte a dosolte.