Cuketová pizza


Připraveno za
45 min
Náročnost

Kategorie
  • Hlavní jídla
  • Těsta a pečení
  • Zeleninová jídla
  • Bezmasá jídla
  • Slané recepty
Miluje vaše rodina pizzu, ale cuketa zrovna nepatří k jejich nejoblíbenější zelenině? Vyzkoušejte připravit cuketovou pizzu, která patří k tomu nejlepšímu, co se dá z cukety vykouzlit. Cuketu schováte do těsta a na vrch dáte vše, co máte rádi.

Suroviny

Suroviny na
 
porce

Těsto
2 ks
malá cuketa (cca 500 g) Billa Bio
2 ks
Vejce Billa Bio
80 g
Tvrdý sýr (např. gouda) Billa
1 hrst
Strouhanka Clever (nebo rozmixované ovesné vločky)
1 lžička
Oregáno
Sůl Billa Premium mlýnek

Obložení
Rajčatový základ (krájená rajčata z plechovky nebo passata, sugo)
1 ks
Mozzarela Billa Bio
100 g
Sušená šunka Billa Premium Jamon
1 miska
Cherry rajčata Billa
lístky
Bazalka

Příprava

1
Cukety nastrouhejte (nejlépe použijte mladé cca 25 cm dlouhé, které nejsou tak vodnaté, pokud máte velkou, lehce posolte a nechte ji pustit půl hodiny vodu a pak ji vymačkejte a slijte). 
2
Rozehřejte troubu na 175 °C.
3

K nastrouhané cuketě přidejte nastrouhaný sýr, 2 vejce, hrst strouhanky nebo rozmixovaných ovesných vloček, přidejte oregano a špetku soli
(jen pokud jste ještě nesolili). 

4
Pečicí papír na plechu potřete lehce olivovým olejem a navrstvěte cuketovou směs do tenčí placky. 
5
Dejte péct do vyhřáté trouby na 175 °C cca 15 minut.
6
Nachystejte si rajčatovou omáčku (pomodoro, sugo, ...), šunku, nakrájejte mozzarellu a také rajčata.
7
Jakmile cuketová placka v troubě lehce zezlátne (cca po těch 15 minutách), vytáhněte z trouby, potřete rajčatovou omáčkou, nazdobte, čím máte rádi a dejte ještě na cca 10 minut zapéct do trouby. 
8
Pak už jen ozdobte lístky bazalky a podávejte.

Další recepty