Čočková sekaná


Připraveno za
60 min
Náročnost

Kategorie
  • Hlavní jídla
  • Vegetarián
I oblíbená sekaná se dá připravit bez tradičního mletého masa. Stačí vám k tomu červená čočka a pár základních surovin, které v kuchyni určitě máte! Podívejte se na náš podrobný recept s videem.

Suroviny

Suroviny na
 
porce

490 g
Čočka červená, celá (předem uvařená)
1 stonek
Celer řapík
1 ks
Cibule sladká
1 ks
Paprika červená
140 g
Rajčatový protlak
2 stroužky
Česnek
1 ks
Vejce L6 na podestýlce
50 g
Strouhanka
Mlýnek mořská sůl
Mlýnek pepř čtyř barev
Extra panenský olivový olej

Příloha (polenta)
200 g
Kukuřičná polenta
2 lžíce
České máslo 84 % mléčného tuku
Mlýnek mořská sůl
Mlýnek chilli
Hladkolistá petržel

Příprava

1
Předehřejte troubu na 180 °C
2
Plech vyložte pečicím papírem a zaskládejte cibulí, celerem a paprikou, vše nakrájené na kousky.
3
Přidejte prolisovaný česnek, rajčatový protlak, osolte a opepřete.
4
Poté přidejte vejce a vše rozmixujte tyčovým mixérem.
5
Na závěr přimíchejte uvařenou čočku a postupně dávkujte strouhanku.
6
Těsto přendejte do pekáče a pečte cca 50 minut.
7
Vyjměte z trouby, nakrájejte na plátky a podávejte s vybranou přílohou.
8

POSTUP POLENTA

Polentu uvařte podle návodu na obalu. 
9
Velmi pomalu a za stálého míchání ji přisypávejte do vroucí a lehce osolené vody, aby vám nezačala hrudkovatět.
10
Do přibližně 10 minut by měla dostatečně zhoustnout.
11
Na závěr vmíchejte 2 lžíce másla nebo olivového oleje, polenta bude krásně krémová.
12
Nezapomeňte dosolit, přidat trochu chilli a čerstvou petrželku.
13
Ihned podávejte.