Cizrnové placky se smetanovým dipem


Připraveno za
60 min
Náročnost

Kategorie
  • Hlavní jídla
  • Večeře
  • Vegetarián
  • Sezónní recepty
Při letní grill party by vedle masa nemělo chybět i jídlo pro vegetariány. My jsme tentokrát vybrali cizrnové placky se smetanovým dipem. Uvidíte, že si na nich s gustem pochutnají i masožravci. Recept na karbanátky z cizrny a kapusty pro vás připravil Jan Punčochář.

Suroviny

Suroviny na
 
porce

250 g
Cizrna
1 ks
Kapusta
Koriandr
10 g
Libeček
Římský kmín
1 ks
Čerstvé chilli papričky
3 stroužek
Česnek
1 ks
Čerstvá BIO vejce 6 ks M
100 ml
Sójová omáčka
50 g
Miso světlé
Sůl
Pepř

Smažení
1 ks
Čerstvá BIO vejce 6 ks M
Hladká mouka
Strouhanka
Olej

Domácí dip
200 g
Zakysaná smetana
100 g
Okurky sterilované
30 g
Kapary
Worcester
30 g
Cibule bílá
Sůl
1 snítka
Čerstvý kopr

Příprava

1

POSTUP CIZRNOVÉ PLACKY

Cizrnu namočte do vody a nechte 24 hodin bobtnat. 
2
Poté zhruba třetinu až polovinu uvařte v osolené vodě doměkka a spolu se zbytkem cizrny (syrové, jen namočené) rozmixujte. 
3
Kapustu nakrájejte na menší kousky, spařte osolenou vodou a nechte vystydnout. Rozmixovanou cizrnu dochuťte veškerým kořením, sójovou omáčkou a miso pastou (podle chuti), přidejte nasekanou chilli papričku, česnek nebo šalotku, nadrobno nasekaný čerstvý libeček a koriandr, celé vajíčko, spařenou kapustu a dobře promíchejte. 
4
Ze směsi tvarujte menší cizrnové karbanátky, které obalte v mouce, vajíčku a strouhance a ve vyšší vrstvě oleje usmažte dozlatova. Poté placky ještě krátce dopečte v troubě na 160 °C přibližně 8–10 minut. 
5
Podávejte s čerstvým salátem nebo libovolně upravenými bramborami.
6

POSTUP SMETANOVÝ DIP

Všechny ingredience nakrájejte najemno a smíchejte se zakysanou smetanou. Dochuťte solí a worcestrovou omáčkou.

Další recepty