Císařský trhanec s ovocem


Připraveno za
30 min
Náročnost

Kategorie
  • Hlavní jídla
  • Dezerty a moučníky
Nechte se zlákat sladkým trhancem. Stačí pár ingrediencí a pochutnáte si ve stylu rakouského císaře. Jestli dobrotu budete servírovat jako dezert, přílohu, nebo hlavní chod, to už necháme na vás.

Suroviny

Suroviny na
 
porce

200 g
Hladká mouka
1 ks
Kypřicí prášek do pečiva
20 g
Vanilkový cukr
1 lžička
Citronová kůra
1 špetka
Mlýnek mořská sůl
250 ml
Čerstvé mléko plnotučné
4 ks
Čerstvá BIO vejce 6 ks M
150 g
Přepuštěné máslo
Třtinový cukr
Jahody
Maliny
Zakysaná smetana
Čerstvá máta
Moučkový cukr

Příprava

1
Smíchejte mouku, kypřicí prášek, vanilkový cukr a nastrouhanou citronovou kůru.
2
Přidejte sůl, mléko, vejce a vyšlehejte hladké těsto.
3
Do rozehřáté pánve s přepuštěným máslem vlijte těsto.
4
Jakmile je z jedné strany zapečené, rozdělte ho obracečkou na čtvrtiny, otočte a dopečte.
5
Po upečení natrhejte těsto v pánvi na kousky a přendejte do misky.
6
Ve stejné pánvi nechte zkaramelizovat cukr, přidejte jahody a krátce orestujte.
7
Přidejte nakrájený trhanec, přepuštěné máslo a nechte prohřát.
8
Trhanec s jahodami podávejte posypaný moučkovým cukrem, ozdobený zakysanou smetanou, malinami a mátou.