Chřestové kremrole s hráškovým dipem


Připraveno za
30 min
Náročnost

Kategorie
  • Předkrmy
  • Svačiny
Máte rádi snadné recepty, které oslní? Mezi takové se řadí i naše chřestové kremrole se slaninou, doplněné o skvělý hráškový dip. Vyzkoušíte?

Suroviny

Suroviny na
 
porce

300 g
Listové těsto čerstvé
30 stonků (mladých)
Zelený chřest
4 lžíce
Grana padano, 15 měsíců zrání
100 g
Anglická slanina plátky
1 ks (na potření)
Čerstvá BIO vejce 6 ks M

Hráškový dip
100 g
Zakysaná smetana
1 lžička
Extra panenský olivový olej
1 hrst
Čerstvé bylinky
1 stroužek
Česnek
100 g
Čerstvý hrášek
1 ks
Čerstvé chilli papričky
1 ks
Šťáva z limetky
Mlýnek mořská sůl
Mlýnek pepř čtyř barev

Příprava

1
Předehřejte troubu na 200 °C. Rozválené listové těsto rozkrájejte na proužky asi 1,5 cm široké a 25 cm dlouhé.
2
Mladý chřest zbavte dřevnatých konců. V hrnci s osolenou vroucí vodou nechte chřest spařit asi 1 minutu.
3
Poté ho dejte do vody s ledem zachladit, aby neztratil barvu. Každý stonek osušte a dle velikosti chřestu cca 7 kusů omotejte plátky slaniny.
4
Přes ně obtočte proužky listového těsta do spirály, aby vám vznikl chřestový závitek.
5
Potřete rozšlehaným vejcem, posypte nastrouhaným parmezánem a lehce osolte. Dejte na plech a pečte v předehřáté troubě asi 15 minut.
6
Mezitím si připravte dip. Čerstvý hrášek nejdřív 5 minut povařte. Vodu slijte a hrášek přesypte do blenderu.
7
Zakápněte olivovým olejem, zasypte hrstí nasekaných bylinek, nahrubo nakrájeným česnekem, nasekanou chilli papričkou a zalijte šťávou z limetky.
8
Rozmixujte do jemného krému. Následně zjemněte zakysanou smetanou a dochuťte solí a pepřem.