Krémové celozrnné špagety s rukolovým pestem


Připraveno za
60 min
Náročnost

Kategorie
  • Hlavní jídla
  • Večeře
  • Zeleninová jídla
  • Vegetarián
  • Těstoviny a nudle
Špagety si nemusíte dopřávat jen s boloňskou omáčkou. Skvělé jsou i v jiných úpravách, my jsme pro vás tentokrát připravili recept na špagety s rukolovým pestem a červenou řepou. Tímto rychlým a lehkým jídlem potěšíte i vegetariány a příznivce zdravé výživy.

Suroviny

Suroviny na
 
porce

500 g
Celozrnné špagety
2 ks
Červená řepa
1 lžíce
Extra panenský olivový olej
Sůl
Pepř
0.5 ks
Citronová kůra
100 g
Sýr ricotta
130 g
Mascarpone
Horká voda
1 snítka
Hladkolistá petržel

Pesto
2 stroužek
Česnek
125 g
Rukola
8 lžíce
Extra panenský olivový olej
40 g
Grana padano, 15 měsíců zrání
2 lžíce
Vlašské ořechy - jádra

Příprava

1
Nejprve dejte vařit osolenou vodu na těstoviny.
2
Mezitím si připravte pesto. Česnek očistěte, rukolu opláchněte a parmezán nastrouhejte. Všechny ingredience vložte do blenderu nebo mixéru a rozmixujte. Použít můžete i ruční mixér.
3
Jakmile voda vře, dejte vařit špagety. Řepu oloupejte a nastrouhejte nahrubo. 
4
V pánvi rozehřejte olivový olej a červenou řepu na něm orestujte doměkka. Přidejte sůl, pepř, kůru z poloviny citronu a vše dobře promíchejte. 
5
Přidejte ricottu, mascarpone a přilijte trochu horké vody, abyste získali dostatečně tekutou omáčku. 
6
Na závěr vmíchejte 3 lžíce hotového pesta. 
7
Uvařené špagety slijte a vmíchejte do řepové omáčky s pestem. 
8
Přidejte nasekanou petrželku, promíchejte a případně ještě dochuťte solí a pepřem. Ihned podávejte.

Další recepty