Bramborová frittata s bazalkovým pestem


Připraveno za
30 min
Náročnost

Kategorie
  • Večeře
Máte rádi vaječné omelety? A co takhle vyzkoušet vaječnou omeletu po italsku? Bramborová frittata je rychle hotová, a navíc skvěle chutná. Zkrátka perfektní, zdravá večeře, kterou zvládnete, i když nejste velcí kuchtíci.

Suroviny

Suroviny na
 
porce

400 g
Vařené brambory
2 lžíce
Ghí
4 ks
Čerstvá BIO vejce 6 ks M
68 g
Feta
1 ks
Cibule bílá
2 ks
Česnek
132 g
Cherry rajčata větvičková
132 g
Rajčatové pyré
1 balení
Špenát listový
1 lžíce
Bazalkové pesto
1 lžíce
Rajčatový protlak
Sůl
Uzená paprika
Pepř

Příprava

1
Vařené brambory oloupejte, nakrájejte na kostičky, osolte a opepřete.
2
Na lžíci ghee másla si hluší pánvi s odnímatelnou rukojetí orestujte cibuli a prolisovaný česnek.
3
Po chvíli přidejte listový špenát a za stálého míchání nechte zavadnout. Odložte na papírové utěrky a zachyťte přebytečnou vodu.
4
Potom dejte do misky, přidejte lžíci rajčatového protlaku, rajčatové pyré, nakrájená cherry rajčata.
5
Nakrájejte/nadrobte fetu, přidejte ke směsi a vše dochuťte uzenou paprikou.
6
Vraťte zpět do pánve, přidejte brambory, společně prohřejte a po chvíli vmíchejte lžíci pesta.
7
Vejce jedno po druhém rozklepněte a snažte se rozdělit po celém povrchu směsi.
8
Pánev bez rukojeti vložte do trouby rozehřáté na 180 stupňů a zapečte, pokud vejce nezpevní povrch (cca 10 minut).

Další recepty