Batát plněný quinoou a cizrnou


Připraveno za
80 min
Náročnost

Kategorie
  • Vegan
  • Hlavní jídla
Veganská jídla milujeme a jsme rádi, že se výběr receptů na našich stránkách rozšiřuje. Dnes tu pro vás máme skvělý tip na oběd – batáty plněné quinoou a cizrnou. Jdeme na to!

Suroviny

Suroviny na
 
porce

6 ks
Batát
1 hrnek
Quinoa
2 lžíce
Slunečnicový olej s vitaminem D
4 ks
Cibule šalotka
6 stroužků
Česnek
10 ks
Sušená rajčata v oleji
Směs jader ořechů
2 konzervy
Cizrna v nálevu
Mlýnek mořská sůl
Mlýnek chilli
Šťáva z limetky

Dresink
2 lžíce
Arašídové máslo
2 lžičky
Hořčice plnotučná
6 lžic
Voda
Mlýnek mořská sůl
Mlýnek pepř čtyř barev
Šťáva z citronu

K servírování
Jarní cibulka
Salát de luxe
Cherry rajčata větvičková

Příprava

1
Batáty omyjte, propíchejte vidličkou a zabalte do alobalu.
2
Pečte cca 1h na 200 °C doměkka.
3
Mezitím dejte vařit quinou do dvojnásobného množství vody.
4
Nakrájejte si cibuli, česnek, sušená rajčata a ořechy na menší kousky.
5
Na pánvičce si cibuli a česnek osmažte na malém množství oleje.
6
Přidejte sušená rajčata, ořechy, propláchnutou cizrnu a uvařenou quinou. Promíchejte a dochuťte solí, chilli a šťávou z limetky.
7
K servírování si můžete připravit salát s cherry rajčátky a dresink, který vytvoříte smícháním všech ingrediencí.
8
Batáty rozpulte, naplňte směsí s quinoou, přelijte dresinkem a servírujte se salátem.