Barevné zeleninové tacos


Připraveno za
30 min
Náročnost

Kategorie
  • Hlavní jídla
  • Předkrmy
  • Večeře
  • Zeleninová jídla
  • Vegetarián
Že Vám tacos nic neříka? Nebojte, uvidíte. Tacos je původem z Mexika, kde patří k tradičním pokrmům. Jeho výhodou je, že do něj můžete vložit suroviny na které máte právě chuť. Nejoblínější variantou jsou zeleninové tacos, ale nic nezkazíte tím, když jej naplníte masem. Nejlepší na nich je jejich využití: je libo svačina, předkrm či dokonce hlavní chod?

Suroviny

Suroviny na
 
porce

200 g
Bílé fazole
200 g
Kukuřice sterilovaná
2 ks
Avokádo
1 ks
Cibule žlutá
1 ks
Česnek
1 ks
Paprika červená
1 ks
Čerstvé chilli papričky
2 lžíce
Olivový olej extra panenský
200 g
Cherry rajčata v hroznech
Sůl
1 lžíce
Tabasco
1 lžíce
Ocet
2 hrst
Koriandr
2 ks
Limetka
8 ks
Tortilla
1 hrst
Čerstvá bazalka

Příprava

1
Vařené fazole a kukuřici sceďte, z avokád odstraňte pecky a oloupejte je.
2
Připravte si salsuu. Cibuli a česnek oloupejte a nakrájejte najemno, chilli papričku nakrájejte na tenké kroužky a papriku a rajčata na kostky.
3
Ve velké pánvi rozehřejte olivový olej, přidejte jemně nakrájenou cibuli, osolte a restujte 5 minut.
4
Přidejte česnek, rajčata, chilli papričku a papriku a restujte dalších 5 minut.
5
Přidejte tabasco, ocet a koriandr.
6
Zamíchejte a stáhněte z ohně.
7
Přelijte šťávou z jedné limetky a podle chuti okořeňte.
8
Avokádo nakrájejte na tenké plátky, fazole a kukuřici smíchejte.
9
Tortilly naplňte připravenou zeleninou a salsou.
10
Posypejte je lístky bazalky a podívejte s plátky limetky.

Další recepty