Vegetariánské kari


Připraveno za
30 min
Náročnost

Kategorie
  • Hlavní jídla
  • Zeleninová jídla
  • Vegetarián
Vůně kari se k podzimnímu chmurnému počasí vážně hodí, o tom není pochyb. Domácí si můžete doma připravit během chvíle a je jen na vás, jestli do něj přihodíte pár kousků masa nebo zůstanete u naší vege verze. Je ale díky fazolím a cizrně skvěle sytá, takže není třeba žádných úprav!

Suroviny

Suroviny na
 
porce

České máslo 84 % mléčného tuku
1 ks
Cibule sladká
2 ks
Česnek
1.5 hrnku
Pečená dýně
0.5 konzervy
Sekaná rajčata
1 hrnek
Zeleninový vývar
50 ml
Kokosové mléko
0.5 konzervy
Červené fazole ve sladkoslaném nálevu
0.75 konzervy
Cizrna v nálevu
1.5 lžičky
Kari pastaf
Mlýnek mořská sůl
Mlýnek pepř čtyř barev
2 lžičky
Sirup z agáve
Jarní cibulka
Čerstvé chilli papričky
Koriandr

Příloha
Quinoa

Příprava

1
Ve velkém hrnci orestujte na másle pokrájenou cibuli dosklovata a prolisovaný česnek.
2
Přidejte upečenou a rozmačkanou dýni, sekaná rajčata a přilijte zeleninový vývar.
3
Poté přilijte kokosové mléko, přisypejte fazole, cizrnu a promíchejte.
4
Přidejte kari pastu a opět vše dobře promíchejte.
5
Dochuťte solí, pepřem a následně i sirupem z agáve.
6
Vařte 15 minut a mezitím si pokrájejte jarní cibulku, chilli papričku a koriandr.
7
Cibulku a papričku přidejte do hotového kari, promíchejte a podávejte s uvařenou quinoou.
8
Na závěr zasypejte čerstvým koriandrem.