Vaječná pánev se slaninou


Připraveno za
30 min
Náročnost

Kategorie
  • Hlavní jídla
  • Snídaně
  • Večeře
  • Zeleninová jídla
Snídaně na vidličku, o kterou se rozhodně nebudete chtít dělit! Můžete ji uvařit na všemožné způsoby, třeba s rajčatovou omáčkou nebo špenátem. Fantazii se meze nekladou! Takové jídlo si navíc s chutí dáte i k obědu.

Suroviny

Suroviny na
 
porce

8 ks
Anglická slanina plátky
2 ks
Červená cibule
2 ks
Paprika červená
2 ks
Batát
Kmín
Granulovaný česnek
Uzená paprika
8 listů
Kadeřávek
6 ks
Čerstvá BIO vejce 6 ks M
Mlýnek mořská sůl
Mlýnek pepř čtyř barev
Avokádo
Čerstvý kozí sýr
Jarní cibulka
Olej z podzemnice olejné

Příprava

1
Rozehřejte velkou pánev na střední teplotu. Přidejte slaninu pokrájenou na menší kousky a restujte dohněda.
2
Přendejte do misky. Přilijte do pánve olej z podzemnice a přisypejte batát nakrájený na kostičky.
3
Přidejte do pánve nakrájenou papriku, cibuli a chvíli restujte.
4
Okořeňte a restujte cca 5 minut, aby byl batát dostatečně měkký.
5
Vraťte zpět slaninu, zvyšte plamen a přidejte listy kadeřávku. Promíchejte a nechte zavadnout.
6
Do směsi rozklepněte tři vajíčka, snižte plamen a vařte, dokud se bílek nezatáhne a žloutek nebude tak akorát tekutý. Můžete přiklopit pokličkou.
7
Sundejte pánev z plotny, přisypejte avokádo, kozí sýr a dochuťte solí i pepřem.
8
Na závěr posypejte nakrájenou jarní cibulkou.

Další recepty