Tvarohový koláč s drobenkou


Připraveno za
60 min
Náročnost

Kategorie
  • Dezerty a moučníky
  • Snídaně
  • Vegetarián
Pořád dumáte nad sladkou tečkou víkendového oběda? Už nemusíte, koláče s drobenkou totiž nikdy nezklamou. Jsou neskutečně variabilní, rychlé a hlavně snadné. Doporučuje 10 babiček z 10! Vyzkoušejte babiččin koláč s dobenkou odlehčit tvarohem a nezapomeňte ani na čerstvé sezónní nebo exotické ovoce.

Suroviny

Suroviny na
 
porce

  • 350 g
    Tvaroh tučný
  • 5 ks
    Kiwi
  • 500 g
    Jahody
  • 1 ks
    Čerstvá BIO vejce 6 ks M
  • 1 ks
    Kypřicí prášek do pečiva
  • 100 g
    Krupicový cukr
  • 300 g
    Polohrubá mouka
  • 0.5 ks
    Citrón
  • 1 ks
    Vanilkový cukr
  • České máslo 84 % mléčného tuku
  • 1 lžíce
    Olej
  • Sůl

Příprava

  1. accessibility.recipes.cookingstep
    Ve větší míse smíchejte mouku (200 g), vejce, prášek do pečiva, lžíci oleje, tvaroh (100 g) a špetku soli a vypracujte hladké těsto.
  2. accessibility.recipes.cookingstep
    Formu na koláč vymažte důkladně máslem a vysypte moukou a do připravené formy rozprostřete těsto.
  3. accessibility.recipes.cookingstep
    V míse ušlehejte zbylý tvaroh spolu s vanilkovým cukrem a zakápněte šťávou z půlky citronu.
  4. accessibility.recipes.cookingstep
    Ochucený tvaroh nalijte na těsto.
  5. accessibility.recipes.cookingstep
    Oloupejte si kiwi a očistěte jahody, kiwi nakrájejte na plátky a jahody na poloviny.
  6. accessibility.recipes.cookingstep
    Ovoce rovnoměrně poklaďte na připravenou vrstvu tvarohu.
  7. accessibility.recipes.cookingstep
    Ze dvou lžic povoleného másla spolu se zbylou moukou a stejným množstvím cukru vypracujte sypkou drobenku, kterou posypte připravený koláč.
  8. accessibility.recipes.cookingstep
    Koláč pečte v troubě předehřáté na 180 °C asi 25–30 minut.