Svatomartinská husí stehna


Připraveno za
150 min
Náročnost

Kategorie
  • Hlavní jídla
  • Recepty z masa
  • Večeře
  • Sezónní recepty
Tradiční svatomartinská pečínka, na kterou stojí za to si počkat. V troubě vám sice nebude zlátnout celá husa, ale husí stehna budou dříve hotová a perfektně propečená. Díky pomalému pečení zůstanou šťavnatá a s karlovarským knedlíkem a zelím budou chutnat naprosto skvěle.

Suroviny

Suroviny na
 
porce

  • 2 ks
    Husí stehna
  • 400 g
    Husí / kachní sádlo
  • Sůl
  • Kmín
  • Větvičky tymiánu

Zelí
  • 1 sklenice
    Červené zelí Srdce domova
  • 1 ks
    Cibule
  • 1 ks
    Jablko
  • 1 lžíce
    Sádlo

Příprava

  1. accessibility.recipes.cookingstep
    Husí stehna vložte do malého pekáče, osolte a okmínujte, přidejte větvičky tymiánu. Lehce rozehřejte sádlo a zalejte jím husí stehna v pekáčku, nejlépe tak, aby byla celá ponořená. Pečte v troubě na 130 °C po dobu 4 hodin. 
  2. accessibility.recipes.cookingstep
    Ke konci pečení připravte zelí. Nakrájejte cibuli a v hrnci ji pozvolna opečte dozlatova na lžíci sádla. Přidejte červené zelí Srdce domova bez téměř celého nálevu. Promíchejte, lehce povařte, nastrouhejte 1 oloupané jablko, promíchejte a odstavte. 
  3. accessibility.recipes.cookingstep
    Husí stehna vyjměte ze sádla, položte na plech a dopečte v troubě pod zapnutým grilem na vyšší stupeň v horní části trouby. Jen krátce, jakmile je kůže zlatá a křupavá, máte hotovo.  
  4. accessibility.recipes.cookingstep
    Husí stehna servírujte se zelím a oblíbenou přílohou, například karlovarským knedlíkem. 

Další recepty