Tradiční svatomartinská pečínka, na kterou stojí za to si počkat. V troubě vám sice nebude zlátnout celá husa, ale husí stehna budou dříve hotová a perfektně propečená. Díky pomalému pečení zůstanou šťavnatá a s karlovarským knedlíkem a zelím budou chutnat naprosto skvěle.
Husí stehna vložte do malého pekáče, osolte a okmínujte, přidejte větvičky tymiánu. Lehce rozehřejte sádlo a zalejte jím husí stehna v pekáčku, nejlépe tak, aby byla celá ponořená. Pečte v troubě na 130 °C po dobu 4 hodin.
2
Ke konci pečení připravte zelí. Nakrájejte cibuli a v hrnci ji pozvolna opečte dozlatova na lžíci sádla. Přidejte červené zelí Srdce domova bez téměř celého nálevu. Promíchejte, lehce povařte, nastrouhejte 1 oloupané jablko, promíchejte a odstavte.
3
Husí stehna vyjměte ze sádla, položte na plech a dopečte v troubě pod zapnutým grilem na vyšší stupeň v horní části trouby. Jen krátce, jakmile je kůže zlatá a křupavá, máte hotovo.
4
Husí stehna servírujte se zelím a oblíbenou přílohou, například karlovarským knedlíkem.
Suroviny
Suroviny na
porce
2 ks
Husí stehna
400 g
Husí / kachní sádlo
Sůl
Kmín
Větvičky tymiánu
Zelí
1 sklenice
Červené zelí Srdce domova
1 ks
Cibule
1 ks
Jablko
1 lžíce
Sádlo
Příprava
1
Husí stehna vložte do malého pekáče, osolte a okmínujte, přidejte větvičky tymiánu. Lehce rozehřejte sádlo a zalejte jím husí stehna v pekáčku, nejlépe tak, aby byla celá ponořená. Pečte v troubě na 130 °C po dobu 4 hodin.
2
Ke konci pečení připravte zelí. Nakrájejte cibuli a v hrnci ji pozvolna opečte dozlatova na lžíci sádla. Přidejte červené zelí Srdce domova bez téměř celého nálevu. Promíchejte, lehce povařte, nastrouhejte 1 oloupané jablko, promíchejte a odstavte.
3
Husí stehna vyjměte ze sádla, položte na plech a dopečte v troubě pod zapnutým grilem na vyšší stupeň v horní části trouby. Jen krátce, jakmile je kůže zlatá a křupavá, máte hotovo.
4
Husí stehna servírujte se zelím a oblíbenou přílohou, například karlovarským knedlíkem.