Raw cuketovo-rajčatové lasagne s ořechy


Připraveno za
30 min
Náročnost

Kategorie
  • Hlavní jídla
  • Zeleninová jídla
  • Vegetarián
Možná se vám tento recept může zdát nezvyklý, ale nepečené lasagne z cuket a rajčat jsou pochoutka, díky které už na klasické ani nepomyslíte. Zkuste a uvidíte!

Suroviny

Suroviny na
 
porce

2 ks
Cuketa
2 ks
Rajčata
Čerstvá bazalka
Sůl
Pepř
1 hrnek
Sušená rajčata v oleji
0.25 hrnku
Extra panenský olivový olej
Šťáva z citronu
4 ks
Datle vypeckované
1 stroužek
Česnek balený
Sušené italské bylinky
3 hrnky
Špenát
2 stroužky
Česnek balený
84 ml
Olivový olej extra panenský
0.5 hrnku
Kešu ořechy - jádra
Šťáva z citronu
0.75 hrnku
Kešu ořechy - jádra
1 stroužek
Česnek balený
1 lžička
Šťáva z citronu
2 hrnky
Vlašské ořechy - jádra
2 lžička (nasekaný)
Rozmarýn
2 lžíce
Sójová omáčka

Příprava

1
Všechny směsi postupně rozmixujte v mixéru, začněte kešu směsí. Kešu ořechy propláchněte, sceďte, vložte do mixéru, přidejte rozmačkaný česnek, citronovou šťávu a krátce rozmixujte na hrubší směs.
2
Dochuťte solí, pepřem, případně citronem či česnekem. Jako další připravte směs z vlašských ořechů.
3
Ořechy propláchněte, sceďte a vložte s ostatními ingrediencemi do mixéru, dochuťte. Dále je na řadě špenátové pesto - postupujte jako v předchozích případech, ale použijte ingredience na pesto.
4
Jako poslední připravte v mixéru rajčatovou omáčku. Pokud je příliš hustá, přidávejte po lžících vodu, až dosáhnete požadované konzistence.
5
Cukety nakrájejte nejlépe hrubší škrabkou na tenoučké plátky, plátky rajčat mohou být silnější.
6
Na talíř položte plátek cukety, potřete rajčatovou omáčkou, posypte kešu, sýrem, poklaďte plátky rajčete, navrstvěte pesto, posypte směsí z vlašských ořechů a tímto způsobem pokračujte až do požadované výšky. Nakonec ozdobte bazalkou, zbytkem ořechových směsí a zakápněte olejem.