Podzimní miska s marinovaným tofu


Připraveno za
60 min
Náročnost

Kategorie
  • Hlavní jídla
  • Vegetarián
Pestrobarevné jídlo, které vám bude chutnat od prvního do posledního sousta! Při tvorbě tohoto receptu na podzimní misku jsme se inspirovali pokrmy jako je poke bowl nebo buddha bowl. Už se vám sbíhají sliny? Tak jdeme vařit!

Suroviny

Suroviny na
 
porce

1 ks
Tofu
1 ks
Červená čekanka
Dlouhozrnná rýže parboiled
2 ks
Mrkev
20 ks
Žampiony
4 hrsti
Směs jader ořechů
Mix salátů
Granátové jablko
Koriandr
Slunečnicový olej s vitaminem D
Mlýnek mořská sůl
Mlýnek pepř čtyř barev

Sezamovo-zázvorová marináda
4 lžíce
Slunečnicový olej s vitaminem D
2 lžíce
Sezamový olej
2 lžíce
Sójová omáčka
0.5 lžíce
Med květový český
1 lžíce
Šťáva z citronu
1 lžička
Sezamová semínka
1 stroužek
Česnek
Zázvor
Mlýnek chilli
Mlýnek mořská sůl
Mlýnek pepř čtyř barev

Příprava

1
Tofu nejprve nakrájejte na stejně velké kostičky. Poté si připravte marinádu smícháním všech tekutých ingrediencí, dobře je prošlehejte a přidejte zbytek surovin.
2
Do marinády přisypte kostičky tofu a marinujte asi 30 minut.
3
Mezitím dejte vařit rýži.
4
Žampiony nakrájejte na menší kousky a spolu s ořechy orestujte na nejnižším plameni na kapce slunečnicového oleje. Nesmí se spálit.
5
Dochuťte solí, pepřem a na chvíli přidejte na tenké plátky nakrájenou mrkev. Krátce prohřejte.
6
Namarinované tofu opatrně orestujte na pánvi nebo rendlíčku lehce dozlatova.
7
Do misky si připravte porci rýže, přidejte čekanku, listy salátu, orestované žampiony s ořechy a mrví a samozřejmě orestované tofu. 
8
Na ozdobu přidejte semínka z granátového jablka a čerstvý koriandr.