Pečená kuřecí stehna s bramborovo-mrkvovým pyré


Připraveno za
90 min
Náročnost

Kategorie
  • Hlavní jídla
  • Večeře
  • Recepty z masa
Pečené kuřecí stehno s bramborovou kaší – jídlo, které nejde nemilovat. My pro vás máme tentokrát tuhle oblíbenou pochoutku v moderním kabátku. Už cítíte vůni pečeného kuřete? Tak na nic nečekejte a pusťte se do toho.

Suroviny

Suroviny na
 
porce

  • 5 ks
    Kuřecí stehna maxi
  • 25 g
    Nasekaná petržel
  • 5 g
    Čerstvé oregáno
  • 0.5 ks
    Citrónová šťáva
  • 4 stroužek
    Česnek balený
  • 4 lžíce
    Olivový olej extra panenský
  • Sůl

Bramborovo-mrkvové pyré
  • 500 g
    Brambory A
  • 500 g
    Mrkev
  • 250 ml
    Čerstvé plnotučné mléko 3,5% tuku
  • 2 lžíce
    České máslo 84 % mléčného tuku

Příprava

  1. accessibility.recipes.cookingstep
    Pro přípravu bramborovo-mrkvového pyré oloupejte brambory i mrkev a nakrájejte na přibližně stejné kousky. Uvařte v osolené vodě doměkka.
  2. accessibility.recipes.cookingstep
    Poté vodu slijte, přidejte mléko a máslo a rozmixujte dohladka.
  3. accessibility.recipes.cookingstep
    Troubu předehřejte na 180 °C.
  4. accessibility.recipes.cookingstep
    V misce smíchejte olivový olej, česnek, citronovou šťávu a nasekané čerstvé bylinky se solí.
  5. accessibility.recipes.cookingstep
    Kuřecí stehna očistěte, poklaďte do pekáčku a přelijte připravenou bylinkovou směsí.
  6. accessibility.recipes.cookingstep
    Pekáček přikryjte alobalem a nechte péct asi hodinu, poté alobal sundejte a dopečte dozlatova.

Další recepty