Pečená kuřecí stehna s bramborovo-mrkvovým pyré


Připraveno za
90 min
Náročnost

Kategorie
  • Hlavní jídla
  • Večeře
  • Recepty z masa
Pečené kuřecí stehno s bramborovou kaší – jídlo, které nejde nemilovat. My pro vás máme tentokrát tuhle oblíbenou pochoutku v moderním kabátku. Už cítíte vůni pečeného kuřete? Tak na nic nečekejte a pusťte se do toho.

Suroviny

Suroviny na
 
porce

5 ks
Kuřecí stehna maxi
25 g
Nasekaná petržel
5 g
Čerstvé oregáno
0.5 ks
Citrónová šťáva
4 stroužek
Česnek balený
4 lžíce
Olivový olej extra panenský
Sůl

Bramborovo-mrkvové pyré
500 g
Brambory A
500 g
Mrkev
250 ml
Čerstvé plnotučné mléko 3,5% tuku
2 lžíce
České máslo 84 % mléčného tuku

Příprava

1
Pro přípravu bramborovo-mrkvového pyré oloupejte brambory i mrkev a nakrájejte na přibližně stejné kousky. Uvařte v osolené vodě doměkka.
2
Poté vodu slijte, přidejte mléko a máslo a rozmixujte dohladka.
3
Troubu předehřejte na 180 °C.
4
V misce smíchejte olivový olej, česnek, citronovou šťávu a nasekané čerstvé bylinky se solí.
5
Kuřecí stehna očistěte, poklaďte do pekáčku a přelijte připravenou bylinkovou směsí.
6
Pekáček přikryjte alobalem a nechte péct asi hodinu, poté alobal sundejte a dopečte dozlatova.

Další recepty