Pečená kachna na švestkách


Připraveno za
90 min
Náročnost

Kategorie
  • Hlavní jídla
  • Večeře
  • Recepty z masa
Skvělá pečínka pro všechny milovníky kachního masa. Připravte si kachnu na švestkách a jablkách a nechte se příjemně překvapit touto ryze podzimní kombinací. Ke kachně podávejte knedlíky nebo jinou ze skvělých příloh.

Suroviny

Suroviny na
 
porce

  • 4 ks
    Kachní stehna
  • 1 lžička
    Mletý kmín
  • 3 lžíce
    Povidla švestková
  • 2 ks
    Cibule žlutá
  • 400 ml
    Zeleninový vývar
  • 2 ks
    Jablka
  • 180 g
    Švestky
  • Rozmarýn
  • Tymián
  • Hladkolistá petržel
  • 3 lžíce
    Slunečnicový olej
  • Mořská sůl jemná
  • Pepř

Příprava

  1. accessibility.recipes.cookingstep
    Čerstvé́ švestky nejprve vypeckujte. Kachní́ stehna důkladně̌ nasolte a nechte odležet v lednici 30 minut.
  2. accessibility.recipes.cookingstep
    Kachnu opláchněte, osušte a dejte do pekáče s trochou oleje. Posypte kmínem, pepřem a mořskou solí, přidejte švestková́ povidla, na plátky nakrájenou cibuli, podlijte polovinou vývaru a dejte péct do trouby předehřáté na 180 °C přibližně 1–1,5 hodiny.
  3. accessibility.recipes.cookingstep
    Po celou dobu pečení́ polévejte výpekem a také́ zbytkem vývaru, je-li třeba, aby byla po upečení́ stehna dost šťavnatá.
  4. accessibility.recipes.cookingstep
    V polovině̌ pečení́ přidejte oloupaná́ jablka nakrájená́ na měsíčky, čerstvé́ švestky a rozmarýn. Pečte dalších 30 minut. Po upečení́ stehna podlijte výpekem a posypte nakrájenými bylinkami.

Další recepty