Pečená jarní zelenina s vejci


Připraveno za
60 min
Náročnost

Kategorie
  • Snídaně
  • Večeře
  • Vegetarián
  • Slané recepty
Slaná a pěkně vydatná snídaně nebo skvělá večeře, přesně to je pečená jarní zelenina s vejci. Zeleninu můžete použít podle libosti nebo se inspirovat v našem receptu, v žádném případě nebudete litovat.

Suroviny

Suroviny na
 
porce

Na 1 velkou pánev nebo na 2 malé
1 ks
Batáty
1 ks
Červená řepa
1 svazek
Ředkvičky
1 stroužek
Česnek balený
1 ks
Cuketa
1 hrnek
Špenát listový
1 ks
Jarní cibulka (Česká farma)
2 lžíce
Extra panenský olivový olej
Sůl
Pepř
Šťáva z citronu
4 ks
Čerstvá BIO vejce

Na dodělání
Parmezán
Slaná granola
Semínka
Čerstvé bylinky

Příprava

1
Troubu si předehřejte na 200 °C. Zeleninu nakrájejte na menší kousky.
2
Připravenou zeleninu dejte do větší mísy. Zeleninu pečlivě promíchejte s olivovým olejem prolisovaným česnekem, osolte, opepřete a zakápněte citronovou šťávou a dejte do pánve, která je vhodná na pečení v troubě.
3
Pečte cca 15–20 minut, zelenina by měla změknout. Pak pánev vyjměte z trouby a zamíchejte listový špenát.
4
Udělejte důlky a do nich rozklepněte vejce. Posypejte strouhaným parmazánem a pečte 5–10 minut. Záleží, jak chcete mít tekutý žloutek.
5
Před podáváním můžete posypat čerstvými bylinkami, slanou granolou nebo semínky.
6
Podávejte s opečeným kváskovým chlebem.

Další recepty