Pečená máslová dýně s žampiony


Připraveno za
60 min
Náročnost

Kategorie
  • Hlavní jídla
  • Večeře
Dýňová sezóna je v plném proudu a byla by škoda tuhle oranžovou nádheru nechat bez povšimnutí. My pro vás máme tip na dýňovou pochoutku plněnou šunkou, žampiony a čedarem. Pečená dýně je skvělým obědem i večeří pro celou rodinu.

Suroviny

Suroviny na
 
porce

1 ks
Máslová dýně
100 g
Vepřová šunka krájená
100 g
Žampiony
70 g
Cuketa
50 g
Vintage cheddar
1 ks
Jarní cibulka
1 lžíce
Olivový olej extra panenský
1 lžíce
Ghí
Hladkolistá petržel
Sůl
Pepř

Příprava

1
Nejprve rozkrojte dýni napůl, pomocí lžíce vydlabete semínka a dejte ji na plech vyložený pečicím papírem. Poté potřete olivovým olejem a pečte při teplotě 200 °C po dobu 50 minut.
2
Mezitím si nakrájejte žampiony i šunku a orestujte vše na přepuštěném másle ghí. Poté přidejte na kostičky nakrájenou cuketu, a nakonec jarní cibulku. Vše restujte 5 minut.
3
Dýni po upečení pomocí lžíce vydlabejte tak, aby vám zůstal cca 0,5–1 cm okraj. Upečenou dýni smíchejte s připravenou žampionovou směsí a důkladně osolíte i opepřete.
4
Nakonec dýni osolte, naplňte připravenou směsí a posypte nastrouhaným čedarem.
5
Pečte posledních 5 minut. Před podáváním posypte nasekanou zelenou petrželkou.

Další recepty