Orecchiette s rajčaty, brokolicí a ricottou


Připraveno za
60 min
Náročnost

Kategorie
  • Hlavní jídla
  • Vegetarián
  • Zeleninová jídla
  • Těstoviny a nudle
Víte, co jsou orecchiette? Jsou to nezvykle tvarované těstoviny typické pro italské město Bari. Abyste si na nich pochutnali jako na italské dovolené, smíchejte je s čerstvými rajčaty, křupavou brokolicí a čerstvou ricottou. Chuťový zážitek jako z italské restaurace je 100% zaručen!

Suroviny

Suroviny na
 
porce

  • 1 balení
    Orecchiette
  • 1 ks
    Brokolice
  • 300 g
    Cherry rajčata větvičková
  • 1 ks
    Cibule šalotka
  • 2 stroužky
    Česnek
  • 1 ks
    Sýr ricotta
  • 4 lžíce
    Extra panenský olivový olej
  • Sůl
  • Pepř
  • Čerstvá bazalka

Příprava

  1. accessibility.recipes.cookingstep
    V rendlíku osmahněte na 2 lžících olivového oleje šalotku a česnek. Přidejte rajčata vcelku, osolte, opepřete a 10 minut poduste.
  2. accessibility.recipes.cookingstep
    Nemíchejte, cílem je, aby rajčata zůstala celá. Uvařené těstoviny orecchiette promíchejte v zapékací nádobě s uvařenou brokolicí a podušenými rajčaty.
  3. accessibility.recipes.cookingstep
    Posypte rozdrobenou ricottou a zakapejte zbývajícím olivovým olejem (2 lžíce).
  4. accessibility.recipes.cookingstep
    Vložte do trouby vyhřáté na 190 °C a zapékejte 30 minut.
  5. accessibility.recipes.cookingstep
    Před podáváním ozdobte lístky čerstvé bazalky.