Obložený chléb s dýní


Připraveno za
60 min
Náročnost

Kategorie
  • Večeře
  • Recepty z masa
Obložené chleby jsou perfektní způsob, jak zahnat malý i velký hlad. Připravili jsme pro vás další možnost, jak si připravit rychlou a chutnou večeři. Tentokrát jsme vsadili na dýni a oblíbenou nivu.

Suroviny

Suroviny na
 
porce

0.5 ks
Dýně hokkaido
1 lžička
Uzená paprika
1 stroužek
Česnek balený
Sůl
Pepř
Avokádový olej
1 špetka
Rozmarýn
2 ks
Kuřecí prsa
2 plátky
České máslo 84 % mléčného tuku
Sůl
Pepř
1 balení
Žervé
60 g
Niva
0.5 hrst
Semínka mix (dýňová, slunečnicová, sezamová, lněná)
0.5 hrst
mix ořechů (lískové, kešu, mandle…)
2 hrst
Rukola
4 krajíce
Chléb Hubert

Příprava

1
Nakrájejte dýni zbavenou semínek na tenké plátky, v míse promíchejte se zbývajícími ingrediencemi a dejte péct na 230 °C na 20–25 minut doměkka až křupava.
2
Maso si osolte, opepřete, přidejte kousek másla a zavakuujete, vařte s pomocí sous-vide sticku při 61 °C cca 2 hodiny, podle velikosti prsou. Následně vyndejte a zprudka opečte na kapce oleje. (pokud nemáte vakuovačku a sous-vide stick k dispozici, orestujte prso na pánvi na másle). Na rozpálené pánvi opečte lehce i semínka s ořechy.
3
Chléb namažte žervé, přidejte rukolu, pečenou dýni, ½ kuřecího prsa nakrájeného na plátky a na závěr posypte oblíbenými oříšky, semínky a nivou.

Další recepty