Mleté krůtí biftečky se špenátem


Připraveno za
60 min
Náročnost

Kategorie
  • Hlavní jídla
  • Večeře
  • Recepty z masa
Hovězí a vepřové mleté maso jistě znáte a pravidelně z něj vaříte. Ale co takhle vyzkoušet lehčí variantu – mleté krůtí maso. Máme pro vás tip na lahodné mleté krůtí biftečky se špenátem pečené v troubě. Vyzkoušejte tuhle dobrotu s dipem ze zakysané smetany nebo třeba s bramborovou kaší.

Suroviny

Suroviny na
 
porce

Na 9 kusů
100 g
Baby špenát
3 ks
Celozrnný toustový chléb
60 ml
Čerstvé plnotučné mléko 3,5% tuku
600 g
Mleté krůtí maso
1 ks
Žloutek
2 ks
Jarní cibulka
2 stroužek
Česnek balený
1 lžička
Tymián
0.5 lžička
Rozmarýn
2 lžíce
Parmezán
Sůl
Pepř

Příprava

1
Špenát vložte do hrnce s horkou vodou, krátce míchejte, aby listy ovadly, a pak ihned přendejte do ledové vody. Můžete použít vroubkovanou lžíci na servírování těstovin anebo sceďte špenát do cedníku. Ve vodě nechte zchladnout. Špenát vyždímejte a nakrájejte nadrobno.
2
Toustový chléb rozdrobte na malé kousky do mísy. Pokropte vlažným mlékem a pak prsty zlehka promíchejte, aby se pečivo rovnoměrně navlhčilo. Nechte 5 minut nasáknout. 
3
Do mísy s navlhčeným pečivem přidejte mleté maso, žloutek, najemno nakrájenou cibulku, prolisovaný česnek, tymián, rozmarýn, parmezán, sůl a pepř. Dobře promíchejte.
4
Troubu zapněte na 230 °C v režimu horkovzduch. Plech vyložte pečicím papírem.
5
Z masové směsi tvarujte lehce navlhčenýma rukama karbanátky a pokládejte je na připravený plech. Množství vyjde na 10 menších nebo 9 větších biftečků. Při 230 °C pečte 5 minut. Pak troubu ztlumte na 200 °C a pečte dalších 15–20 minu podle velikosti.
6
Podávejte s různými druhy dipů a omáček. Skvěle chutná například s bylinkovým dipem ze zakysané smetany a pikantní rajčatovou salsou. Jako přílohu můžete servírovat pečené batáty, brambory nebo zeleninu, bramborovou či jinou kaši, zeleninový salát.

Další recepty