Medové lívance s tvarohovým krémem a ovocem


Připraveno za
30 min
Náročnost

Kategorie
  • Dezerty a moučníky
  • Hlavní jídla
  • Snídaně
  • Vegetarián
Lenošivá snídaně na chatě, kterou si s radostí odnesete do postele pod peřinu? Lívance jsou ta správná volba! Výborný tvarohový krém a k tomu šťavnaté ovoce, co víc si přát!

Suroviny

Suroviny na
 
porce

200 g
Hladká mouka
160 ml
Jogurt bílý
70 g
Med květový český
2 ks
Čerstvá BIO vejce 6 ks M
120 ml
100% jablečný džus
13 g
Kypřicí prášek do pečiva
1 lžička
Perníkové koření
1 ks
Limetková kůra
Sůl
Olej

Tvarohový krém
250 g
Tvaroh tučný
50 ml
Jogurt bílý
1 ks
Bílek
50 g
Med květový český
Vanilkový lusk

Na ozdobu
50 g
Borůvky
70 g
Jahody
40 g
Ostružiny
60 g
Červený rybíz
1 lžíce
Kokosový cukr
1 lžíce
Med květový český
Čerstvá máta

Příprava

1
V míse smíchejte prosátou mouku, kypřicí prášek, sůl, perníkové koření a nastrouhanou kůru z limetky.
2
V druhé míse smíchejte jablečný džus, vejce, med a bílý jogurt. Do mokré směsi postupně vmíchejte suchou směs.
3
Vzniklé tužší těsto nalijte do olejem vymazaného lívanečníku. Smažte dozlata z obou stran.
4
Mezitím vyšlehejte bílek dotuha a dejte ho stranou. Tvaroh, med a bílý jogurt společně vyšlehejte do krému.
5
Přidejte semínka vanilkového lusku a vyšlehaný bílek a vše promíchejte.
6
Hotové lívance ozdobte tvarohovým krémem a čerstvým ovocem dle vaší fantazie.
7
Můžete je také dochutit kokosovým cukrem nebo medem a ozdobit mátou.