Marinovaná vepřová krkovice se zámeckými bramborami


Připraveno za
70 min
Náročnost

Kategorie
  • Hlavní jídla
  • Večeře
  • Recepty z masa
Skvělý oběd pro celou rodinu můžete klidně připravit na jedné pánvi. Vepřová krkovice s bramborem je klasika, která chutná opravdu všem. Když krkovici navíc správně namarinujete, budete mít jistotu, že maso bude měkké a šťavnaté. Příprava je jednoduchá, takže ji zvládne i kulinářský začátečník.

Suroviny

Suroviny na
 
porce

Na maso
  • 800 g
    Vepřová krkovice v celku

Marináda
  • 100 ml
    Extra panenský olivový olej
  • 1 svazek
    Tymián
  • 2 stroužek
    Česnek
  • 2 lžíce
    Hrubozrnná hořčice
  • Pepř
  • Sůl

Příloha
  • Brambory Grenaille
  • Cibule šalotka
  • Anglická slanina

Příprava

  1. accessibility.recipes.cookingstep

    POSTUP KRKOVICE

    Krkovici nakrájíme na plátky
  2. accessibility.recipes.cookingstep
    Připravíme marinádu z olivového oleje, čerstvého tymiánu česneku, hrubozrnné hořčice, pepře a soli. Nakrájené plátky z vepřové krkovice do ní naložíme alespoň na dvě hodiny. 
  3. accessibility.recipes.cookingstep
    Maso připravíme na grilovací pánvi.
  4. accessibility.recipes.cookingstep
    Během marinování masa si připravíme brambory. Ty uvaříme ve slupce.
  5. accessibility.recipes.cookingstep
    Šalotku nakrájíme na klínky a slaninu na kostičky.
  6. accessibility.recipes.cookingstep
    Na pánvi rozpálíme olej a osmahneme slaninu spolu s šalotkou. Přidáme brambory ve slupce a opečeme do zlatova.
  7. accessibility.recipes.cookingstep
    Nakonec upečené brambory posypeme nasekaným rozmarýnem a hrubozrnnou solí.
  8. accessibility.recipes.cookingstep

    POSTUP ZÁMECKÉ BRAMBORY

    Brambory uvaříme ve slupce. Šalotku nakrájíme na klínky a slaninu na kostičky.
  9. accessibility.recipes.cookingstep
    Na pánvi rozpálíme olej a osmahneme slaninu spolu s šalotkou. Přidáme brambory ve slupce a opečeme do zlatova.
  10. accessibility.recipes.cookingstep
    Nakonec posypeme nasekaným rozmarýnem a hrubozrnnou solí.

Další recepty