Marinovaná vepřová krkovice se zámeckými bramborami


Připraveno za
70 min
Náročnost

Kategorie
  • Hlavní jídla
  • Večeře
  • Recepty z masa
Skvělý oběd pro celou rodinu můžete klidně připravit na jedné pánvi. Vepřová krkovice s bramborem je klasika, která chutná opravdu všem. Když krkovici navíc správně namarinujete, budete mít jistotu, že maso bude měkké a šťavnaté. Příprava je jednoduchá, takže ji zvládne i kulinářský začátečník.

Suroviny

Suroviny na
 
porce

Na maso
800 g
Vepřová krkovice v celku

Marináda
100 ml
Extra panenský olivový olej
1 svazek
Tymián
2 stroužek
Česnek
2 lžíce
Hrubozrnná hořčice
Pepř
Sůl

Příloha
Brambory Grenaille
Cibule šalotka
Anglická slanina

Příprava

1

POSTUP KRKOVICE

Krkovici nakrájíme na plátky
2
Připravíme marinádu z olivového oleje, čerstvého tymiánu česneku, hrubozrnné hořčice, pepře a soli. Nakrájené plátky z vepřové krkovice do ní naložíme alespoň na dvě hodiny. 
3
Maso připravíme na grilovací pánvi.
4
Během marinování masa si připravíme brambory. Ty uvaříme ve slupce.
5
Šalotku nakrájíme na klínky a slaninu na kostičky.
6
Na pánvi rozpálíme olej a osmahneme slaninu spolu s šalotkou. Přidáme brambory ve slupce a opečeme do zlatova.
7
Nakonec upečené brambory posypeme nasekaným rozmarýnem a hrubozrnnou solí.
8

POSTUP ZÁMECKÉ BRAMBORY

Brambory uvaříme ve slupce. Šalotku nakrájíme na klínky a slaninu na kostičky.
9
Na pánvi rozpálíme olej a osmahneme slaninu spolu s šalotkou. Přidáme brambory ve slupce a opečeme do zlatova.
10
Nakonec posypeme nasekaným rozmarýnem a hrubozrnnou solí.

Další recepty