Vepřová krkovice pečená na jablkách


Připraveno za
70 min
Náročnost

Kategorie
  • Hlavní jídla
  • Večeře
  • Recepty z masa
Kombinace vepřového masa a ovoce není zcela běžná, ale to neznamená, že není chutná. Právě naopak! Nechte se inspirovat naším receptem na pečenou krkovici s jablky a jistě si pochutnáte.

Suroviny

Suroviny na
 
porce

4 ks
Vepřová krkovice s kostí plátky
2 ks
Jablka
1 ks
Červená cibule
4 stroužek
Česnek balený
1 lžíce
Rozmarýn
Sůl
Pepř
1 lžíce
Slunečnicový olej BILLA Naše BIO

Příprava

1
Na pánvi rozpalte lžíci oleje a plátky krkovice zprudka osmahněte z obou stran, aby se na povrchu zatáhly.
2
Jablka nakrájejte na měsíčky a spolu s červenou cibulí a česnekem dejte na dno zapékací mísy nebo pekáče. 
3
Přidejte plátky krkovice, osolte, přidejte čerstvý rozmarýn, podlijte trochou vody, přikryjte víkem nebo alobalem a nechte péct při 180 °C asi hodinu.
4
Poté víko nebo alobal sundejte a dopečte dozlatova.

Další recepty