Krémová ovesná kaše s kompotem z jablka, řepy a brusinek


Připraveno za
30 min
Náročnost

Kategorie
  • Sladká jídla
  • Snídaně
  • Vegetarián
Patříte mezi milovníky snídaňových kaší? Nedivíme se vám, někdy jsou vážně neodolatelné. Zkuste třeba tuto ovesnou kaši s domácím kompotem.

Suroviny

Suroviny na
 
porce

200 g
Ovesné vločky
500 ml
Čerstvé mléko plnotučné
4 ks
Dřeň z vanilkového lusku
4 lžíce
Javorový sirup grade C
2 ks
Jablka červená
200 g
Brusinky lesní
2 ks
Řepa červená
12 lžic
Javorový sirup grade C
Citronová kůra
Šťáva z citronu
6 ks
Tobolka kardamomu

Příprava

1
Ovesné vločky zalijte 250 ml vody a nechte přes noc nasáknout. Druhý den si připravte ingredience na kompot.
2
Jablka nakrájejte na menší kostičky, řepu nastrouhejte na středně jemném struhadle a brusinky můžete nechat celé.
3
Do menšího hrnce vložte všechny ingredience na ovocný kompot, přiveďte k varu a jemně táhněte pod pokličkou kolem 30 minut, dokud nebude řepa pěkně měkká.
4
Průběžně přidávejte po troškách vodu podle potřeby.
5
Jakmile je kompot hotový, vezměte připravené vločky, doplňte je o dalších 250–300 ml tekutiny dle vlastního výběru a diety, přidejte vanilku, špetku soli, javorový sirup a kaši dostatečně prohřejte.
6
Kaši rozdělte do dvou misek, navrch naaranžujte kompot, z kterého jste odstranili tobolky kardamomu. Přidejte hoblinku másla, posypejte opraženými ořechy, a pokud budete chtít, přidejte ještě javorový sirup.